ΑρχικήinetFBI: Σύλληψη του Βρετανού που σταμάτησε το WannaCry

FBI: Σύλληψη του Βρετανού που σταμάτησε το WannaCry

Ο Βρετανός Marcus Hutchins που ανακάλυψε και ενεργοποίησε το kill switch που σταμάτησε το ransomware WannaCry, συνελήφθη από το FBI στην Αμερική.

Ο Hutchins είχε προσκληθεί στο συνέδριο DEF CON, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Las Vegas, στη Nevada και παρέμεινε λίγες μέρες για να κάνει τουρισμό στην περιοχή.FBI

Η εθνική υπηρεσία του εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε στο The Register ότι ένας Βρετανός υπήκοος συνελήφθη στη Nevada, αλλά δεν ανέφερε τίποτα για το τι κατηγορείται.

Ο Hutchins, γνωστός και ως MalwareTechBlog στο Twitter, ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί σε μια πτήση για να γυρίσει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη, όταν οι Ομοσπονδιακοί (FBI) τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία. Οι φίλοι του αναφέρουν ότι ανησυχούν γιατί δεν έχουν ιδέα για το τι συνέβη, το γιατί, και το που κρατείται.

Ο Hutchins έγινε διάσημος πριν από δύο μήνες, όταν το ransomware WannaCry άρχισε να χτυπάει επιχειρήσεις, οργανισμούς και άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κακόβουλο λογισμικό σταμάτησε τυχαία την παγκόσμια εξάπλωσή του, όταν ο Hutchins ανακάλυψε ένα domain name κρυμμένο στον κώδικα του.

Hxxp: // www [.] Iuqerfsodp9ifjaposdfjhgosurijfaewrwergwea [.] Com

Το domain ήταν υπεύθυνο για τη διάδοση του ransomware WannaCry. Ο Hutchins αγόρασε το εν λόγω domain και δημιούργησε ένα sinkhole που χρησιμοποιούσε για να ανακατευθύνει την κυκλοφορία από τους μολυσμένους υπολογιστές σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο σύστημα.

Ο φίλος του Andrew Mabbitt, ιδρυτής της Fidus Information Security, επιβεβαίωσε ότι ο 23χρονος Hutchins συνελήφθη.

“Προσπαθώ να βρω δικηγόρο για τον @MalwareTechBlog καθώς δεν έχει νομική εκπροσώπηση και δεν μπορεί να έχει επισκέπτες.”

Ο Hutchins, ο οποίος δουλεύει για μια αμερικανική τράπεζα από το σπίτι του στο Blighty, ήταν πολύ ευχαριστημένος στο συνέδριο και έφυγε με ένα έπαινο που κέρδισε από τον hacker αυτοκινήτων Charlie Miller.

Κρίνοντας από τα feeds του Hutchins στο Twitter, θα πετούσε χθες το βράδυ στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το καλοκαιρινό του διάλειμμα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS