ΑρχικήinetΝέα έκδοση Google Chrome 60.0.3112.78

Νέα έκδοση Google Chrome 60.0.3112.78

Google Chrome 60.0.3112.78: Η Google προώθησε χθες βράδυ το πρόγραμμα περιήγησης Chrome στο σταθερό κανάλι για όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες (Windows, macOS και GNU/Linux) προσθέτοντας πολλές διορθώσεις ασφαλείας και διάφορες βελτιώσεις.

Νωρίτερα χθες προώθησε την έκδοση στο κανάλι beta, αλλά λίγες ώρες μετά η ενημερωμένη έκδοση του Google Chrome 60.0.3112.78 τοποθετήθηκε στο σταθερό κανάλι και είναι πλέον η τελευταία σταθερή έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης. Google Chrome 60.0.3112.78

Όσο για τις σημαντικές βελτιώσεις που υλοποίησε η Google σε αυτή την ενημέρωση, μπορούμε να αναφέρουμε ότι τώρα υποστηρίζεται το Payment Request API, στην πλατφόρμα Android, είναι πλέον δυνατή η χρήση του VP9 μιας μορφής κωδικοποίησης βίντεο με MP4 (ISO BMFF) container, και μια νέα μορφή VP9 string format.

Ξεκινώντας από την έκδοση Chrome 60, η Google απέκλεισε τη χρήση της προσαρμοσμένης λειτουργίας fetch() για την πρόσβαση σε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, σε μια προσπάθεια να καταστήσει το API Credential Management πιο εύκολο στη χρήση για τους προγραμματιστές. Επιπλέον, το Chrome υποστηρίζει τώρα το CSS @font-face descriptor, την ιδιότητα του CSS font-display και ένα νέο API χρονομέτρησης χρωμάτων (Paint Timing API).

Το νέο Google Chrome 60 επιδιορθώνει επίσης συνολικά 40 ζητήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των use after free bugs στο IndexedDB, V8, και PPAPI, ένα UI spoofing στο Blink engine, ένα τύπο confusion στα extensions, ένα out-of-bounds write issues στα PDFium καιPPAPI, διαρροές στα δεδομεα χρηστών στο Android, καθώς και ένα out-of-bounds read στο Skia.

Επίσης, διορθώνει τρία URL spoofing bugs στο OmniBox, ένα use after free στα Chrome Apps, μια μη εξουσιοδοτημένη χρήση του Skia, ένα UI spoofing στο πρόγραμμα περιήγησης, μια αποκάλυψη δείκτη στο SQLite, διαρροή πληροφοριών χρηστών μέσω SVG, UI spoofing στο παράθυρο πληρωμών και άλλο ένα UI spoofing στο πρόγραμμα περιήγησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις διορθώσεις ασφαλείας μπορείτε να βρείτε στην ανακοίνωση της έκδοσης και μπορείτε να κατεβάσετε το νέο Google Chrome 60.0.3112.78 από το παρακάτω link.

https://www.google.com/chrome/

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS