ΑρχικήbusinessΤι απέγιναν τα εκατομμύρια Galaxy Note που απέσυρε η Samsung

Τι απέγιναν τα εκατομμύρια Galaxy Note που απέσυρε η Samsung

Εάν αναρωτιέστε ποια είναι η τύχη των εκατομμυρίων εκρηκτικών Galaxy Note 7 που αποσύρθηκαν από τη Samsung το περασμένο φθινόπωρο, ήρθε η ώρα να το μάθετε.

Galaxy Note Samsung

Η εταιρεία σκοπεύει να ανακυκλώσει τις ελαττωματικές συσκευές εξοικονομώντας 157 τόνους μετάλλων, σε μια προσπάθεια μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα προέκυπταν από τη μη ανακύκλωση των συσκευών.

Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία εξαναγκάστηκε σε ανάκληση ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς οι μπαταρίες των συσκευών της αποδείχτηκαν επιρρεπείς σε υπερθέρμανση, οδηγώντας σε πολυάριθμες αναφορές για εγκαύματα, πυρκαγιές και περιπτώσεις υλικών καταστροφών.

Τώρα η Samsung υπόσχεται να επαναχρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη και εξαρτήματα των προβληματικών συσκευών, ενώ θα ανακτήσει επίσης μέταλλα όπως κοβάλτιο, χαλκό, χρυσό και ασήμι από εξαρτήματα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Μετά το φιάσκο με τα Galaxy Note 7, η εταιρεία προχωρά μπροστά και φαίνεται πως συνεχίζει να ανακάμπτει. Οι πωλήσεις της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας, Galaxy S8, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο, ήταν υγιείς, ενώ μια τροποποιημένη έκδοση του Galaxy Note 7 λανσαρίστηκε στη Νότια Κορέα νωρίτερα αυτόν το μήνα.

To “Galaxy Note Fan Edition” ή “Galaxy Note FE”, είναι “ένα project φιλικό προς το περιβάλλον”, αναφέρει η εταιρεία, καθώς χρησιμοποιεί τα αξεπέραστα και αχρησιμοποίητα εξαρτήματα των Galaxy Note 7, στα πλαίσια της διαδικασίας «ανακύκλωσης» των συσκευών.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS