Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Διαμορφώστε το ελάχιστο και το μέγιστο μήκος PIN στα Windows

Το PIN είναι ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας που είναι διαθέσιμο στα Windows 10 και Windows 8.1 για την προστασία του λογαριασμού του χρήστη και όλα τα ευαίσθητα δεδομένα στο εσωτερικό του. Όταν ενεργοποιηθεί, μπορεί να εισαχθεί αντί για τον κωδικό πρόσβασης.

windows

Σε αντίθεση με έναν κωδικό πρόσβασης, ένα PIN δεν απαιτεί από το χρήστη να πατήσει το πλήκτρο Enter για να συνδεθεί και μπορεί να είναι ένα μικρός 4ψήφιος αριθμός. Μόλις εισάγετε το σωστό PIN, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στα Windows 10 αμέσως. Παρακάτω θα δούμε τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να αλλάξετε τις απαιτήσεις της πολυπλοκότητας του PIN σας στα Windows 10.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα σε ένα PIN και κωδικός πρόσβασης είναι η συσκευή στην οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

  • Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδεθείτε στο Microsoft λογαριασμό σας από οποιαδήποτε συσκευή και οποιοδήποτε δίκτυο, ένα PIN μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με την συσκευή όπου το δημιουργήσατε. Σκεφτείτε το σαν έναν κωδικό πρόσβασης για ένα τοπικό (μη-Microsoft) λογαριασμό.
  • Όταν συνδέεστε με έναν κωδικό πρόσβασης σε μια συσκευή που είναι στο διαδίκτυο, μεταδίδεται στους διακομιστές της Microsoft για επαλήθευση. Το PIN δεν θα σταλεί οπουδήποτε και πραγματικά λειτουργεί σαν ένας τοπικός κωδικός πρόσβασης που αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας.
  • Εάν η συσκευή σας διαθέτει μια μονάδα TPM, το PIN θα προστατεύεται και θα κρυπτογραφείται επιπρόσθετα χάρη στην υποστήριξη υλικού TPM. Για παράδειγμα θα προστατεύεται από επιθέσεις PIN και μετά από πάρα πολλές λανθασμένες προσπάθειες, η συσκευή θα κλειδώνεται.

Ωστόσο, ένα PIN δεν αντικαθιστά τον κωδικό πρόσβασης. Για να ορίσετε έναν αριθμό PIN, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένας κωδικός πρόσβασης για το λογαριασμό του χρήστη σας. Επιπλέον, εάν χρειαστεί να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία, το PIN δεν λειτουργεί.

Για να ρυθμίσετε το ελάχιστο και μέγιστο μήκος του PIN στα Windows 10 , κάντε τα εξής.
Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός χρήστη σας έχει δικαιώματα διαχειριστή . Τώρα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Registry Editor. Αν δεν ξέρετε πως, τότε πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο της εκτέλεσης που θα εμφανιστεί γράψτε την λέξη regedit και πατήστε το κουμπί ΟΚ.
2. Στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου που θα εμφανιστεί, μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί μητρώου.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\PassportForWork\PINComplexity

Σημείωση: Αν δεν έχετε ένα τέτοιο κλειδί στο μητρώο, απλά δημιουργήστε το. Στην περίπτωσή μας, δημιουργήσαμε το κλειδί PassportForWork, και στη συνέχεια το κλειδί PINComplexity.

3. Στο δεξί παράθυρο, δημιουργήστε μια νέα DWORD 32-Bit τιμή με το όνομα «MinimumPINLength». Ρυθμίστε σε δεκαδική βάση και δώστε τις ως δεδομένα τιμής το ελάχιστο μήκος PIN. Το νούμερο μπορεί να πάρει αξία μεταξύ του 4 και του 127. Σημείωση: Ακόμα και αν έχετε Windows 64-bit, θα πρέπει να εξακολουθήσετε να δημιουργήσετε μια τιμή DWORD 32-bit.

4. Αν θέλετε να ορίσετε το μέγιστο μήκος PIN, τότε δημιουργήσετε μία νέα 32-bit DWORD τιμή με το όνομα «MaximumPINLength» και πληκτρολογήστε στα δεδομένα τιμής έναν αριθμό μεταξύ 4 και 127 και θέστε σαν βάση το δεκαδικό.

5. Κάντε επανεκκίνηση των Windows 10.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ:


Εάν εκτελείτε τα Windows 10 Pro, Enterprise ή τη Student έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας για να ρυθμίσετε τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω, με ένα πιο οικείο γραφικό περιβάλλον.

1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win+ R και στο παράθυρο εκτέλεσης που θα εμφανιστεί γράψτε την λέξη gpedit.msc και πατήστε το κουμπί ΟΚ.

2. Στο παράθυρο του προγράμματος επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδος που ομάδας θα ανοίξει, πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις υπολογιστή \ Πρωτότυπα Διαχείρισης \ Σύστημα \ Πολυπλοκότητα PIN.

3.Διαμορφώστε τις απαιτήσεις μήκους του PIN και είστε έτοιμοι.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *