Τρίτη, 31 Μαρτίου, 22:55
Αρχική rapidalert Anonymous Greece #OpTurkeyBlackout: Νέο κύμα επιθέσεων

Anonymous Greece #OpTurkeyBlackout: Νέο κύμα επιθέσεων

Μπορεί οι Έλληνες Anonymous να έχουν πετύχει μέχρι στιγμής την παραβίαση αρκετών τουρκικών ιστότοπων και κυβερνητικών ιστοσελίδων, όμως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να σταματήσουν εκεί.

Η ακτιβιστική οργάνωση Anοnymous Greece αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο κύμα μαζικών κυβερνοεπιθέσεων σε λίγες ημέρες, εξαγγείλοντας την επιχείρηση #OpTurkeyBlackout.

Η επιχείρηση #OpTurkeyBlackout ξεκινά στις 12/7/2017 και θα διαρκέσει έως τις 22/7/2017, έχοντας ως στόχο να προκαλέσει “Blackout” σε τουρκικές ιστοσελίδες και υποδομές.

Anonymous

Eπιχείρηση #OpShutDownTurkey – Η αρχή

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών, οι Έλληνες Anonymous σήμαναν την έναρξη της επιχείρησης #OpShutDownTurkey, ξεκινώντας μια σειρά συντονισμένων επιθέσεων έναντι τουρκικών ιστότοπων.

Οι Anonymous πραγματοποίησαν πλήρες deface σε ιστοσελίδα Τούρκων αστυνομικών, και προχώρησαν επίσης σε διαρροή δεδομένων Τούρκων κυβερνητικών, όπως έχουμε δει αναλυτικά σε προηγούμενα άρθρα.

Το τελευταίο χτύπημα των Ελλήνων hackers, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο faba.gov.tr, το Διοικητικό Συμβούλιο Συντονισμού Ποιότητας της Επαρχίας Σμύρνης (izkalite.gov.tr) αλλά και ένα κυβερνητικό ειδησιογραφικό site στο domain cankiridh.gov.tr.

Οι Anonymous επισημαίνουν ότι έχουν στα χέρια τους ακόμη περισσότερες κυβερνητικές βάσεις δεδομένων και ότι τα χτυπήματα αυτά έρχονται ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποίησαν Τούρκοι hackers κατά της χώρας μας.

Oι Τούρκοι hackers αντεπιτίθενται (;)

Όπως όλα δείχνουν, ο άτυπος αυτός κυβερνοπόλεμος καλά κρατεί.

Οι Τούρκοι hackers υποστηρίζουν από πλευράς τους πως έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος, της ελληνικής ακτοφυλακής και υπουργείων της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα Türk Hack Team, η οποία προχώρησε πρόσφατα σε διαρροή στοιχείων Ελλήνων πολιτών έπειτα από επίθεση στο American Farm School Thessaloniki Greece, υποστηρίζει ότι χάκαρε για περίπου μισή ώρα τα συστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Και καθώς οι Τούρκοι hackers προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τα χτυπήματα, η τράπεζα της Ελλάδος και οι υπόλοιποι φορείς φέρεται να διαψεύδουν την είδηση της επίθεσης.

Τι αναφέρουν EYΠ και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις επιθέσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ant1news.gr, την διερεύνηση της υπόθεσης των φερόμενων κυβερνοεπιθέσεων ανέλαβε η ΕΥΠ και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. “Οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι κανένας από τους προαναγγελθέντες στόχους δεν είχε χτυπηθεί πέραν της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Λήμνου, η οποία απλώς «έπεσε», δηλαδή δεν υπήρχε πρόσβαση σε αυτήν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να υποκλαπούν στοιχεία ή δεδομένα από τις βάσεις της. Η ζημιά αποκαταστάθηκε και η ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα”, αναφέρει η ιστοσελίδα του ANT1.

Ενημερώθηκε 9 Ιουλίου 21:57 Για αλλαγή της ημερομηνίας των προγραμματισμένων επιθέσεων

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Microsoft Edge – Password Monitor: Alert όταν σας κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Ο Microsoft Edge εισάγει μια νέα υπηρεσία η οποία ονομάζεται "Password Monitor". Η υπηρεσία αυτή, θα ειδοποιεί...

Face ID: Πως να το χρησιμοποιούμε ενώ φοράμε μάσκα προσώπου

Το Face ID της Apple είναι εξαιρετικό στην αναγνώριση προσώπων, χάρη στο σύστημα True Depth, το οποίο...

Canonical: Φέρνει νέα εργαλεία και υποστήριξη Ubuntu Linux στο Raspberry Pi

Με την κυκλοφορία του Ubuntu 19.10, η Canonical ανακοίνωσε το επίσημο roadmap για single-board υπολογιστές Raspberry Pi. Το Raspberry Pi δεν υποστηρίζει...

Εργασία από το σπίτι: Αποφύγετε αυτά τα 9 λάθη

Με την εξάπλωση του Covid-19, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προτιμά να εργάζεται από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι χρειάζεται...

Η Ford θα κατασκευάσει 50,000 αναπνευστήρες τις επόμενες 100 ημέρες

Τη Δευτέρα, η Ford δήλωσε ότι θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες σε περίοδο 100 ημερών, αρχής γενομένης από τις 20 Απριλίου, για να...

“Contagion”: Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μιλούν για τον COVID-19!

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας "Contagion" συνεργάστηκαν με επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών σχετικά...

Ελεύθερη πρόσβαση στο cloud σε κβαντικούς υπολογιστές της D-Wave

Η καναδική εταιρία κβαντικής πληροφορικής D-Wave, ανακοίνωσε σήμερα ότι δίνει ελεύθερη πρόσβαση στα άτομα που ασχολούνται με...

Airbnb: Διαθέτει $ 250 εκατομμύρια σε οικοδεσπότες της λόγω Κοροναϊού

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει συνολικά $ 250 εκατομμύρια, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τους οικοδεσπότες της σε όλο τον κόσμο,...

Το FBI προειδοποιεί: Hijackers εισβάλουν στα meeting σας στο Zoom

Το FBI προειδοποίησε σήμερα για hijackers που συμμετείχαν σε video-meetings στο Zoom που χρησιμοποιούνται για μαθήματα και επαγγελματικές συναντήσεις στο διαδίκτυο, με...

Ευρώπη κορωνοϊός: Τελικά δεν προέκυψαν μεγάλα προβλήματα συμφόρησης στο διαδίκτυο

Ο BEREC, ο οργανισμός ρύθμισης των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ότι από τη στιγμή που ξέσπασε...