ΑρχικήsecurityCNIL: Tα Windows 10 τηρούν τους κανονισμούς απορρήτου

CNIL: Tα Windows 10 τηρούν τους κανονισμούς απορρήτου

H CNIL, παρατηρητής προστασίας προσωπικών δεδομένων, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου ανακοινώνοντας ότι τα Windows 10 της Microsoft συμμορφώνονται με όλους τους κανονισμούς προστασίας ιδιωτικής ζωής μετά τις αλλαγές που εισάχθηκαν με το Creators Update.CNIL

Η CNIL ήταν μια από τις οργανώσεις που εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με το μέγεθος των δεδομένων που συλλέγει η Microsoft από Windows 10 υπολογιστές και μάλιστα προειδοποίησε την εταιρεία ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο αν δεν συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της χώρας.

Τώρα, η CNIL αναθεωρεί καθώς η Microsoft έχει φέρει αρκετές αλλαγές  με τα Windows 10.

Συγκεκριμένα, η CNIL υποστηρίζει ότι τα Windows 10 έχουν μειώσει κατά πολύ τον όγκο των δεδομένων που συλλέγουν, επισημαίνοντας ότι μόνο οι πιο απαραίτητες πληροφορίες αποστέλνονται στους διακομιστές της εταιρείας.

Επιπλέον, ο οργανισμός παρατήρησης προστασίας προσωπικών δεδομένων αναφέρει ότι οι χρήστες ενημερώνονται όταν ένα διαφημιστικό ID παρακολουθεί την περιήγηση τους στο διαδίκτυο και πλέον με τα Windows 10 έχει δοθεί περισσότερος έλεγχος στους χρήστες πέρα από την προεπιλεγμένη διαμόρφωση.

Η Microsoft έχει εξαλείψει το πρόβλημα  “έλλειψης ασφάλειας”  στο desktop λειτουργικό σύστημα.

«Η εταιρεία ενίσχυσε την ασφάλεια του κωδικού PIN επιτρέποντας στους χρήστες να πιστοποιούν την ταυτότητα τους σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα στον Microsoft λογαριασμό τους. Οι συνηθισμένοι συνδυασμοί κωδικών PIN είναι πλέον απαγορευμένοι. Επιπλέον, σε περίπτωση λανθασμένης εισόδου, η εταιρεία έχει καθιερώσει μια καθυστέρηση για την εξακρίβωση της ταυτότητας» αναφέρει η CNIL.

Με το Creators Update η Microsoft έχει εφαρμόσει νέες αλλαγές ιδιωτικού απορρήτου, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εμπειρίας που δίνει στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους. Όχι μόνο απαιτείται από τους χρήστες να ρυθμίζουν τις νέες ρυθμίσεις απορρήτου κατά την ενημέρωση στη νέα έκδοση, αλλά όσοι εγκαθιστούν το λειτουργικό σύστημα εξ αρχής διαθέτουν περισσότερες ρυθμίσεις, διασφαλίζοντας έτσι ότι το λειτουργικό σύστημα συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις απορρήτου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS