ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν 32ΤΒ πηγαίου κώδικα των Windows 10

Διέρρευσαν 32ΤΒ πηγαίου κώδικα των Windows 10

32TB πηγαίου κώδικα από ακυκλοφόρητα και private builds των Windows 10, καθώς και τμήματα πηγαίου κώδικα που σχετίζονται με USB, Storage και Wi-Fi drivers των Windows 10, διέρρευσαν στο διαδίκτυο, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μαζικό κύμα εκμεταλλεύσεων του λειτουργικού, επισημαίνουν ερευνητές ασφάλειας.

Windows

Σύμφωνα με αναφορές, στην διαρροή συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων, το Windows 10 Mobile Adaption Kit της Μicrosoft, κάποια builds του Windοws 10 Creators Update, καθώς και κάποιες ARM-based εκδόσεις των Windοws 10.

Ως επί τω πλείστον το leak αφορά private builds των Windows 10 που χρησιμοποιούνται από ΟΕΜs και συνεργάτες της εταιρείας, καθώς και από κυβερνητικούς φορείς και άλλους πελάτες που αποκτoύν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των ιδιωτικών αυτών εκδόσεων, μέσω του Shared Source Ιnitiative της Microsoft.

Στη διαρροή, η οποία σύμφωνα με το The Register έχει μέγεθος 32TB και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Beta Archive, περιλαμβάνεται επίσης πηγαίος κώδικας για drivers υλισμικού των Windοws 10, όπως USB, Wi-Fi και Storage Drivers.

To leak πραγματοποιήθηκε μια μόλις ημέρα μετά την σύλληψη δύο νεαρών ανδρών που απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο της MicrosoftΩστόσο, δεν είναι ακόμη ξεκάρθαρο εάν οι συλλήψεις αυτές σχετίζονται με τη συγκεκριμένη διαρροή.

H Microsoft επιβεβαίωσε το leak, ενώ ο πηγαίος κώδικας που σχετίζεται με τα Windows 10, έχει πλέον απομακρυνθεί από την ιστοσελίδα Beta Archive.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS