Αρχικήsecurity200 εκατομμύρια Αμερικάνοι ψηφοφόροι στο έλεος των hackers

200 εκατομμύρια Αμερικάνοι ψηφοφόροι στο έλεος των hackers

Προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 198 εκατομμύρια Αμερικανών ψηφοφόρων έπεσαν στα χέρια hackers λόγω μιας λανθασμένης ρύθμισης της βάσης δεδομένων που λειτουργούσε ένας ανάδοχος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.hackers hackers hackers hackers

Η εταιρεία ασφαλείας UpGuard ανακάλυψε  ότι τα δεδομένα του 62% του πληθυσμού των ΗΠΑ ήταν διαθέσιμα σε όποιον μπορούσε να αποκτήσει σύνδεση Amazon cloud server όπου και αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα. H υπεύθυνη εταιρεία διαχείρισης  των δεδομένων είναι η  Deep Root Analytics η οποία χρησιμοποίησε τις  πληροφορίες των ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump.

Η UpGuard εξηγεί σε μια σε βάθος ανάλυση ότι στη βάση δεδομένων συνέλαβαν άλλες δύο εταιρείες  και συγκεκριμένα οι TargetPoint Consulting και Data Trust, η πρώτη από τις οποίες συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του George W. Bush το 2004.

Οι εκτεθειμένες πληροφορίες αποθηκεύτηκαν στο Amazon Web Services S3 και περιλάμβαναν στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις κατοικίας, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης, κατάσταση εγγραφής των ψηφοφόρων, πολιτικές απόψεις τους, ακόμα και εθνότητα.

Η  Deep Root Analytics  από την πλευρά της δηλώνει ότι  δεν υπάρχουν αποδείξεις παραβίασης και ότι το πρόβλημα έχει ήδη εντοπιστεί, δεδομένου ότι τα δεδομένα δεν είναι πλέον διαθέσιμα στην βάση  δεδομένων.

«Αναλαμβάνουμε πλήρη ευθύνη της κατάστασης. Βάση των  πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής δεν πιστεύουμε ότι τα συστήματα μας έχουν παραβιαστεί. Μόλις αντιληφθήκαμε το περιστατικό ενημερώσαμε πλήρως τις ρυθμίσεις πρόσβασης για να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα.» ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος  της εταιρείας.

Από την άλλη όμως, η UpGuard αναφέρει ότι ανακάλυψε τα στοιχεία στις 12 Ιουνίου και αποκαλύπτει ότι κατάφερε να κατεβάσει 1.1 TB δημόσια αρχεία με διαφορετικά directors που ονομάζονται data_trust και target_point.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS