ΑρχικήinetSurface Laptop vs. MacBook 2017: Ποιος είναι ο νικητής;

Surface Laptop vs. MacBook 2017: Ποιος είναι ο νικητής;

MacBook

Η Apple ανήγγειλε μια σειρά αναβαθμίσεων για τη νέα της MacBook σειρά συμπεριλαμβανομένων και των Kaby Lake chips που υποτίθεται ότι θα κάνουν τους νέους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας άξιους ανταγωνισμού και ειδικά τώρα που η Microsoft γίνεται όλο και πιο ενεργός παίχτης στη βιομηχανία hardware.

Η Microsoft με την σειρά της κυκλοφόρησε πρόσφατα το συμβατικό Surface Laptop, μια συσκευή που σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα δεν διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο και ανταγωνίζεται άμεσα το MacBook της Apple. Επομένως, η νέα αυτή αναβάθμιση υλικού του MacBook κάνει ακόμα πιο δύσκολο το παιχνίδι.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις δύο συσκευές.

Η οθόνη. Το MacBοok 2017 διαθέτει οθόνη 12 ιντσών με ανάλυση 2304×1440 pixel και διαστάσεις 226 PPI και 16:10 ενώ το Microsoft Surface Laptop διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 13,5 ιντσών με ανάλυση 2256×1504 pixel και διαστάσεις 201 PPI και 3:2.

Ο επεξεργαστής. Το Surface Laptop τροφοδοτείται από έναν Intel Core i7 επεξεργαστή ακριβώς όπως και το νέο MacBοok. Και στις δύο περιπτώσεις οι επεξεργαστές μπορούν να συνδυαστούν με μέγιστη μνήμη RAM 16GB.

Η αποθήκευση. Τόσο το  MacBοok όσο και το Surface Laptop προσφέρουν μνήμη εσωτερικής αποθήκευσης SSD 512GB.

Τα γραφικά. Από πλευράς γραφικών ο υπολογιστής της Microsoft προσφέρει  i7 διαμόρφωση με Intel Iris Plus Graphics 640 ενώ της Apple προσφέρει  Intel HD Graphics 615.

Η θύρα. Το MacBοok διαθέτει μια μόνο θύρα USB-C, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε συμπεριλαμβανομένης της φόρτισης, VGA, HDI ή DisplayPort, ενώ το Surface Laptop προσφέρει πολλές περισσότερες επιλογές, όπως USB 3.0, Mini DisplayPort, Surface Connect και μια υποδοχή ακουστικών.

Η τιμή. Το Apple MacBοok μπορείτε να το αποκτήσετε στην τιμή των 1.599 δολαρίων ενώ το Surface Laptop των 2.199 δολαρίων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS