ΑρχικήinetYouTube: Βάζει τέλος στο προσβλητικό περιεχόμενο διαφημίσεων!

YouTube: Βάζει τέλος στο προσβλητικό περιεχόμενο διαφημίσεων!

To YouTube λαμβάνει πλέον μέτρα ενάντια του προσβλητικού περιεχομένου που καταστρέφει την πλατφόρμα εδώ και αρκετά χρόνια. Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο που οδήγησε πολλές εταιρείες να εγκαταλείψουν το διαφημιστικό πρόγραμμα του YouTube που συχνά συνδέεται με προσβλητικό περιεχόμενο, η πλατφόρμα άρχισε να βλέπει πιο καθαρά την απειλή.YouTube

Σε μια προσπάθεια του να ευχαριστήσει τους διαφημιζόμενους αλλά και να τιμωρήσει όσους προβάλλουν προσβλητικό περιεχόμενο, η πλατφόρμα κυκλοφόρησε οδηγίες σχετικά με το τι αποτελεί ένα φιλικό βίντεο και ποια κρίνονται ακατάλληλα για διαφήμιση.   

Εν ολίγοις, το περιεχόμενο που προάγει τη διάκριση ή αποθαρρύνει ή ταπεινώνει ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων με βάση τη φυλή, την εθνότητα, την εθνικότητα, τη θρησκεία, την αναπηρία, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του δεν θα κρίνονται κατάλληλα προς διαφήμιση αρά δεν θα παράγουν χρήματα οι κάτοχοι των βίντεο.

Οι περιορισμοί δεν τελειώνουν εκεί καθώς οποιοδήποτε βίντεο παρουσιάζει οικογενειακούς χαρακτήρες σε βίαιες, σεξουαλικές η κακόβουλες σκηνές θα απαγορεύονται επίσης. Ομοίως, το κακό, εμπρηστικός, φλεγμονώδες ή υποτιμητικό περιεχόμενο θα βρίσκεται στην μαύρη λίστα.

Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές φωνές που θα κατηγορήσουν το YοuTube για λογοκρισία κάτι που φυσικά απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Αυτό γιατί τα βίντεο θα βρίσκονται στην πλατφόρμα όπως έκαναν μέχρι τώρα αλλά δεν θα παράγουν πλέον διαφημιστικό κέρδος για εκείνους που τα δημοσιεύουν.

Να σημειώσουμε ότι η στάση αυτή του YοuTube δίνει ένα ισχυρό μήνυμα σε άτομα που λόγω των χρημάτων που παρήγαγαν από τις διαφήμιση μέσω τέτοιου είδους βίντεο θεωρούσαν ότι οι απόψεις τους ήταν σωστές και αποδεκτές από το κοινωνικό σύνολο.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS