ΑρχικήinetWindows Phone: Από την κορυφή στην παρακμή...

Windows Phone: Από την κορυφή στην παρακμή…

Η Nokia κάποτε ήταν ο νούμερο ένα κατασκευαστής Windows Phone, με την εταιρεία να ήταν αφοσιωμένη στην πλατφόρμα της αναζητώντας πάντα τρόπους για να επεκτείνει τα προϊόντα της.Windows Phone

Ένα από τα κινητά που θέλησε η εταιρεία να ξεκινήσει ήταν το RX-100, μια συσκευή που θα έτρεχε σε Windows Phone 8 και θα διέθετε φυσικό πληκτρολόγιο ακριβώς όπως ένα BlackBerry μοντέλο.

Όπως είναι λογικό, η Nokia ήθελε να συνδυάσει ένα φυσικό πληκτρολόγιο με touch υποστήριξη ακριβώς όπως έπραξε η Blackberry με το  KEYone, προσπαθώντας να προσφέρει έτσι στους πελάτες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Nokia προόριζε το συγκεκριμένο μοντέλο για επιχειρηματικούς χρήστες και επεδίωκε να ανταγωνιστεί τα BlackBerry μοντέλα του 2012 με ένα συνδυασμό νέου υλικού και σύγχρονου λειτουργικού συστήματος όπως το Windows Phone.

Να σημειώσουμε ότι η Nokia συνεργάστηκε με την Microsoft  για να μπορέσει η έκδοση Windows Phone 8 λειτουργικού συστήματος να λειτουργήσει σωστά.

Η συσκευή διαθέτει μια AMOLED οθόνη και 2GB μνήμη αποθήκευσης μαζί με υποστήριξη  MicroSD κάρτας για όσους χρήστες επιθυμούν περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Το ακριβές μέγεθος της συσκευής δεν αναφέρθηκε ποτέ.

Όσον αφορά το πληκτρολόγιο, θα προσέφερε 39 πλήκτρα χωρίς ειδική σειρά αριθμών, οπότε οι χρήστες έπρεπε να πληκτρολογήσουν ένα συνδυασμό πλήκτρων για την εισαγωγή αριθμών.

Δυστυχώς, η συσκευή αυτή δεν έφτασε ποτέ στη αγορά για κάποιον λόγο που δεν δημοσιεύτηκε επίσης ποτέ. Για ακόμη μια φόρα όμως, το Windows Phone απέδειξε τις τεράστιες δυνατότητες του χωρίς να έχει βρεθεί μια κατασκευαστική εταιρεία smartphone να τις αναδείξει.

Δυστυχώς, το μέλλον της πλατφόρμας δεν είναι ξεκάθαρο καθώς ούτε η ίδια η Microsoft φαίνεται να εργάζεται πάνω σε νέες συσκευές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS