ΑρχικήsecurityΤα Windows 7 ο μεγάλος χαμένος στη μάχη με το WannaCry

Τα Windows 7 ο μεγάλος χαμένος στη μάχη με το WannaCry

Μία βδομάδα μετά επίθεση του WannaCry, η ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν, δείχνει ότι τα συστήματα που επλήγησαν περισσότερο από το κακόβουλο λογισμικό ήταν τα Windows 7 και όχι τα Windows XP, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Kaspersky.

Συγκεκριμένα, πάνω από το 60% + 31% των υπολογιστών που χτυπήθηκαν από το WannaCry έτρεχαν εκδόσεις 64 ή 32 bit (αντίστοιχα) του λειτουργικού Windows 7.Windows 7

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα Windows 7 έπρεπε να είναι ασφαλή κατά της WannaCry, καθώς η Microsoft είχε διαθέσει patches ασφαλείας από τον Μάρτιο του 2017. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λειτουργικό σύστημα υποτίθεται ότι εξακολουθεί να υποστηρίζεται.

Από την άλλη πλευρά, το να δούμε τα Windοws 7 σαν το πιο επηρεασμένο λειτουργικό σύστημα από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry, δείχνει έχει νόημα. Γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι είναι το κορυφαίο λειτουργικό για PC στον κόσμο με μερίδιο αγοράς που φτάνει σχεδόν το 50% φαίνεται να είναι σωστό ποσοστιαία.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στα 2 επιτραπέζια συστήματα τρέχουν με Windοws 7.

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι το Windοws 7 κυκλοφορεί σε πειρατικά αντίγραφα σε πάρα πολλά συστήματα εκεί έξω, ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αντίγραφα του λειτουργικού συστήματος που δεν είναι αυθεντικά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για αυτούς που τα χρησιμοποιούν να μην μπορούν να ενημερώσουν κάθε μήνα, ενώ πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν αποκλείσει εντελώς τις ενημερώσεις για να αποφύγουν τον έλεγχο για γνήσια κλειδιά προϊόντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Windows 7 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, επομένως τα γνήσια συστήματα με το συγκεκριμένο λειτουργικό θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για σχεδόν άλλα 3 χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS