ΑρχικήinetΤο add-on Navi-X του Kodi σταματάει τη λειτουργία του

Το add-on Navi-X του Kodi σταματάει τη λειτουργία του

Ένα από τα παλαιότερα και πιο δημοφιλή addons του Kodi σταματάει να λειτουργεί μετά από μια δεκαετία σε δράση. Το Navi-X, το οποίο ήταν το αγαπημένο add-on για εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Kodi, θα σταματήσει να λειτουργεί λόγω της αλλαγής του νόμου, spam και ρύπανσης του περιεχομένου του με περιεχόμενο για ενήλικες.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που έχουν οι νέοι χρήστες του media player Kodi είναι το τι θα πρέπει να εγκαταστήσουν για να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση σε περιεχόμενο αλλά και καλύτερη ποιοτική εμπειρία.Kodi

Με τα χρόνια, εμφανίστηκαν διαφορετικά add-ons όπως το Exodus, το Phoenix, το SALTS και το SportsDevil και κατάφεραν να αποκτήσουν κορυφαίες θέσεις στην τεράστια λίστα των add-ons.

Το Navi-X ξεκίνησε τη ζωή του πριν από δέκα χρόνια το 2007. Αναπτύχθηκε από τον Ολλανδό coder “Rodejo”, και έκανε το ντεμπούτο του στο XBMC (το προηγούμενο όνομα του Kodi) αρχικά στο XBoX.

“Το Navi-X έπαιζε αρχικά μόνο βίντεο και ήχο και τελικά επεκτάθηκε σε πολλούς άλλους τύπους μέσων όπως κείμενο, RSS, streaming και podcasts”, εξηγεί η ομάδα του TV Addons.

Με τα χρόνια, όμως τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Navi-X, το addon μπορεί να εισάγει λίστες αναπαραγωγής από οποιεσδήποτε πηγές και φυσικά από περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές μέχρι live sports.

Έτσι το addon απέκτησε πάρα πολλούς φίλους, που έφταναν πια σε εκατοντάδες χιλιάδες.

“Κάθε καλό τελειώνει. Μετά από δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, το Navi-X δυστυχώς διακόπτεται. Το Navi-X κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2007 και είναι το παλαιότερο πρόσθετο του Kodi στο είδους του” εξηγούν από το TV Addons.

“Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε να κλείσουμε το Navi-X και ελπίζουμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Navi-X καθημερινά θα καταλάβουν ότι είναι καλύτερο να διακοπεί η λειτουργία του ενώ είναι ακόμα στην κορυφή .”

Η ομάδα αναφέρει ότι ο κύριος λόγος για τη διακοπή του addon και γενικότερα της υπηρεσίας είναι το σημερινό νομικό κλίμα. Η φιλοξενία λιστών αναπαραγωγής στο Navi-X είναι κάτι που τα τηλεοπτικά πρόσθετα δεν το αισθάνονται πλέον άνετο με “λόγω κάποιας πιθανής ποινικής ευθύνης”.

Η ομάδα αναφέρει επίσης ότι το Navi-X επιβραδύνθηκε από ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν κέρδος από την υπηρεσία. Οι λίστες αναπαραγωγής γεμίζουν με ανεπιθύμητη αλληλογραφία, συχνά διαφημίζουν ασυνήθιστες και παράνομες υπηρεσίες IPTV, τις οποίες δεν υποστηρίζουν τα άλλα τηλεοπτικά addons και αντιτίθενται έντονα.

Η προσθήκη περιεχομένου για ενήλικες προκάλεσε επίσης διάφορα ζητήματα, και παρά τις προσπάθειες του TV Addons να απαλλαγούν από το παράνομο περιεχόμενο, η μάχη ήταν χαμένη.

“Προσπαθήσαμε να μετριάσουμε τη βάση δεδομένων, αλλά υπήρχε υπερβολικό περιεχόμενο, κανείς δεν είχε το χρόνο να παρακολουθήσει χιλιάδες βίντεο για να καταργήσει διαφημίσεις και δυσάρεστο περιεχόμενο”, εξηγεί η ομάδα.

Σε αντίθεση με άλλα addons που έχουν τεθεί υπό νόμιμη πίεση, το κλείσιμο του Navi-X είναι εντελώς εθελοντικό. Το TV Addons συνεχίζει να αναπτύσσεται χάρη στους προγραμματιστές rodejo16 και turner3d, καθώς και τους Blazetamer και crzen το τελευταίο διάστημα.

Το αποθετήριο ευχαριστεί επίσης εκείνους που δαπάνησαν χρόνο να δημιουργήσουν τις λίστες αναπαραγωγής στις οποίες βασίστηκε το Navi-X.

“Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα αποκλειστικά playlists, και σας καλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας αν ενδιαφέρεστε να κυκλοφορήσετε δικά τους addons κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον”, καταλήγει το TV Addons.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS