ΑρχικήinetΟι πωλήσεις της Samsung μειώθηκαν κατά 50% στην Κίνα

Οι πωλήσεις της Samsung μειώθηκαν κατά 50% στην Κίνα

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από μια ερευνητική εταιρεία που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις smartphone της Samsung μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50% στην Κίνα, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Προφανώς, οι προσφορές της Samsung δεν ήταν τόσο ελκυστικές όσο εκείνες άλλων κατασκευαστών όπως η Huawei, η Oppo και η Vivo.

Οι αποστολές smartphones της Samsung στην Κίνα μειώθηκαν κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, σε επίπεδο 3,5 εκατομμυρίων μονάδων το πρώτο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων πωλήσεων, το μερίδιο αγοράς της Samsung μειώθηκε από 8,6% το προηγούμενο τρίμηνο σε μόλις 3,3% τώρα.

Η Κορεάτικη κατασκευαστική εταιρεία έχει χάσει έδαφος από τους τοπικούς κατασκευαστές όπως οι Huawei και Vivo, οι οποίοι αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους κατά 25% και 60% αντίστοιχα. Η Huawei αύξησε το μερίδιο αγοράς της στο 19,7%, αλλά δεν ήταν η εταιρεία που σημείωσε την υψηλότερη αύξηση της αποστολής το τελευταίο τρίμηνο. Η Oppo κατάφερε να αυξήσει τις αποστολές τηλεφώνων κατά 80% στην Κίνα.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η Oppo και η Vivo είναι τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εμπορικά σήματα στην Κίνα, ακολουθούμενα από την Huawei. Καταλαμβάνουν τα τρία κορυφαία σημεία της χώρας και ακολουθούνται από μάρκες όπως η Apple και η Samsung, τους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone παγκοσμίως.

Αλλά η αγορά στην Κίνα είναι άτυπη, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από την πληθώρα των smartphones που διαθέτουν τις τελευταίες προδιαγραφές, αλλά με προσιτές τιμές. Επιπλέον, τα κινεζικά smartphones είναι διαθέσιμα για online αγορές και διαθέτουν τοπικές υπηρεσίες εφαρμογών, κάτι στο οποίο οι τοπικοί πελάτες δίνουν μεγάλη αξία.

Αντίθετα, τα τηλέφωνα της  Samsung είναι διαθέσιμα μόνο offline και δεν διαθέτουν ειδικές υπηρεσίες εφαρμογών για πελάτες στην Κίνα. Είναι επίσης πιο ακριβά από άλλες προσφορές στην αγορά, καθιστώντας τα λιγότερο ελκυστικά για τους Κινέζους χρήστες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS