Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Οι μπαταρίες των laptop, δεν κρατάνε όσο λένε οι κατασκευαστές τους

Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε μια καινούρια συσκευή, είναι μια μπαταρία με καλή διάρκεια ζωής.

Ωστόσο σύμφωνα με μία νέα μελέτη φαίνεται πως «η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός laptop, σπάνια ανταποκρίνεται σε αυτό που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του.»

Η μελέτη έδειξε ότι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές laptop, υπερτονίζουν τις αξιώσεις της μπαταρίας, ενώ στην πραγματικότητα η διάρκεια ζωής της σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν μικρότερη από αυτή που υπόσχονταν.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, δοκιμάστηκαν πάνω από 67 διαφορετικά μοντέλα laptop για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μερικές από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές laptop στον κόσμο, όπως Apple, HP, Asus, Lenovo, Acer, Dell και Toshiba.

Οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι στην περίπτωση των MacBook της Apple, η ισχυριζόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τον κατασκευαστή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή ακόμη και την υπερβαίνει. Ωστόσο, στην περίπτωση ορισμένων άλλων κατασκευαστών, η μπαταρία των φορητών υπολογιστών τους διήρκεσε ώρες λιγότερο από τον ισχυριζόμενο χρόνο, ενώ ορισμένες μπαταρίες κράτησαν μόλις 50% της αναφερόμενης αντοχής τους.

Για τη διεξαγωγή των δοκιμών χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της ενεργούς περιήγησης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, έως ότου η μπαταρία εξαντληθεί τελείως, λειτουργώντας τη τουλάχιστον τρεις φορές παραπάνω από το πλήρες δυναμικό της. Ωστόσο, παράγοντες όπως η φωτεινότητα ή το λογισμικό περιήγησης δεν συμπεριλήφθηκαν στις δοκιμές. Ο αριθμός των φορητών υπολογιστών που ελέγχθηκαν ήταν: Acer (8), Apple (3), Asus (8), Dell (10), HP (12), Lenovo (20), Toshiba (6).

laptop

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι δοκιμές αποκάλυψαν διαφορές στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το Lenovo Yoga 510 άντεξε μόνο 2 ώρες, σε αντίθεση με τις 5 ώρες που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής. Ομοίως, το HP Pavilion 14-al115na και το Dell Inspiron 15 5000 μπόρεσε να διαρκέσει μόνο 4 ώρες και 25 λεπτά και 3 ώρες και 58 λεπτά αντίστοιχα, σε αντίθεση με τις 9 και 7 ώρες που υποτίθεται ότι αντέχουν.

Σε επικοινωνία με κάποιες από τις εταιρείες για το θέμα, η Dell δήλωσε: «Είναι δύσκολο να δοθεί ένα συγκεκριμένο προσδόκιμο ζωής που θα συσχετίζεται άμεσα με όλες τις συμπεριφορές χρήσης των πελατών, διότι κάθε άτομο χρησιμοποιεί το PC του με διαφορετικό τρόπο.»

Από την άλλη πλευρά, η HP είπε πως οι δικές της δοκιμές μπαταρίας ήταν ακριβείς και έγιναν με τη χρήση «πραγματικών σεναρίων ζωής και τρέχουν σε πραγματικές εφαρμογές όπως το Microsoft Office.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *