ΑρχικήinetΟι μπαταρίες των laptop, δεν κρατάνε όσο λένε οι κατασκευαστές τους

Οι μπαταρίες των laptop, δεν κρατάνε όσο λένε οι κατασκευαστές τους

Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε μια καινούρια συσκευή, είναι μια μπαταρία με καλή διάρκεια ζωής.

Ωστόσο σύμφωνα με μία νέα μελέτη φαίνεται πως «η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός laptop, σπάνια ανταποκρίνεται σε αυτό που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του.»

Η μελέτη έδειξε ότι σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές laptop, υπερτονίζουν τις αξιώσεις της μπαταρίας, ενώ στην πραγματικότητα η διάρκεια ζωής της σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν μικρότερη από αυτή που υπόσχονταν.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, δοκιμάστηκαν πάνω από 67 διαφορετικά μοντέλα laptop για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μερικές από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές laptop στον κόσμο, όπως Apple, HP, Asus, Lenovo, Acer, Dell και Toshiba.

Οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι στην περίπτωση των MacBook της Apple, η ισχυριζόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τον κατασκευαστή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή ακόμη και την υπερβαίνει. Ωστόσο, στην περίπτωση ορισμένων άλλων κατασκευαστών, η μπαταρία των φορητών υπολογιστών τους διήρκεσε ώρες λιγότερο από τον ισχυριζόμενο χρόνο, ενώ ορισμένες μπαταρίες κράτησαν μόλις 50% της αναφερόμενης αντοχής τους.

Για τη διεξαγωγή των δοκιμών χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της ενεργούς περιήγησης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, έως ότου η μπαταρία εξαντληθεί τελείως, λειτουργώντας τη τουλάχιστον τρεις φορές παραπάνω από το πλήρες δυναμικό της. Ωστόσο, παράγοντες όπως η φωτεινότητα ή το λογισμικό περιήγησης δεν συμπεριλήφθηκαν στις δοκιμές. Ο αριθμός των φορητών υπολογιστών που ελέγχθηκαν ήταν: Acer (8), Apple (3), Asus (8), Dell (10), HP (12), Lenovo (20), Toshiba (6).

laptop

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι δοκιμές αποκάλυψαν διαφορές στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το Lenovo Yoga 510 άντεξε μόνο 2 ώρες, σε αντίθεση με τις 5 ώρες που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής. Ομοίως, το HP Pavilion 14-al115na και το Dell Inspiron 15 5000 μπόρεσε να διαρκέσει μόνο 4 ώρες και 25 λεπτά και 3 ώρες και 58 λεπτά αντίστοιχα, σε αντίθεση με τις 9 και 7 ώρες που υποτίθεται ότι αντέχουν.

Σε επικοινωνία με κάποιες από τις εταιρείες για το θέμα, η Dell δήλωσε: «Είναι δύσκολο να δοθεί ένα συγκεκριμένο προσδόκιμο ζωής που θα συσχετίζεται άμεσα με όλες τις συμπεριφορές χρήσης των πελατών, διότι κάθε άτομο χρησιμοποιεί το PC του με διαφορετικό τρόπο.»

Από την άλλη πλευρά, η HP είπε πως οι δικές της δοκιμές μπαταρίας ήταν ακριβείς και έγιναν με τη χρήση «πραγματικών σεναρίων ζωής και τρέχουν σε πραγματικές εφαρμογές όπως το Microsoft Office.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS