Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:39
Αρχική inet Elon Musk συγχωνεύει ανθρώπους & μηχανές με εγκεφαλικά εμφυτεύματα

Elon Musk συγχωνεύει ανθρώπους & μηχανές με εγκεφαλικά εμφυτεύματα

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Elon Musk δεν είναι φιλόδοξος. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει ταυτόχρονα και την εταιρεία για την Εξερεύνηση του Διαστήματος, (Space Exploration Technologies Corp) κοινώς γνωστή και ως SpaceX. Είναι επίσης οραματιστής και δεν διστάζει να τοποθετεί την σφραγίδα στα πάντα, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι και σε μέσα μαζικής μεταφοράς υψηλής ταχύτητας.

Όπως φαίνεται όμως ο αποικισμός του Άρη δεν είναι αρκετός.Elon Musk

Τώρα ο Elon Musk σκέφτεται ότι με την εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο θα μπορούσε να κρατήσει τη συνείδηση ​​ζωντανή ακόμα κι αν το σώμα έχει πεθάνει.

Στην ουσία, ο Elon Musk φέρεται να προετοιμάζει το έδαφος για να μπορούν οι άνθρωποι μια μέρα να ανεβάζουν τις σκέψεις τους, τις μνήμες και τις συλλογικές τους εμπειρίες σε έναν υπολογιστή μέσω μιας τεχνολογίας Νευρωνικών δικτύων. Η Νευρωνική τεχνολογία και συγκεκριμένων η τεχνολογία Neural lace είναι ακόμα νέα, αλλά ο απώτερος στόχος του Musk είναι η καλύτερη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών σε χαρακτηριστικά όπως τη φωνή μας, την επαφή και τον έλεγχο προσανατολισμού.

Οι άνθρωποι έμαθαν να παίζουν με ένα πληκτρολόγιο του iPhone μάλλον γρήγορα, αλλά φανταστείτε αν είχαμε μια άμεση σύνδεση με την CPU της συσκευής. Αυτό είναι το όραμα το Musk που με λίγα λόγια αφορά το πως οι άνθρωποι του μέλλοντος θα αλληλεπιδράσουν με τις συσκευές τους.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, η αλλαγή θα πρέπει να γίνει σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να μην γίνουν κατώτερα όντα από τα AI.

Ενώ ο Elon Musk δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, έχει αρχίσει ήδη τα teasing της εταιρείας.

Πρώτα με tweets (όπως αυτό και αυτό), και στη συνέχεια με νέες προσλήψεις στην εταιρεία  Neuralink Corp., η οποία ακούγεται σαν να προέρχεται από μια ταινία sci-fi. Η Wall Street Journal επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εταιρείας μέσω ενός από τα ιδρυτικά μέλη της, του Max Hodak. Ο Hodak ίδρυσε στο παρελθόν την Transcriptic, μια startup παροχής ρομποτικών υπηρεσιών εργαστηρίου.

Η Neuralink έκανε τις πρώτες της  προσλήψεις με τους: Vanessa Tolosa, μηχανικός στο Larence Livermore National Laboratory και ειδικός σε ευέλικτα ηλεκτρόδια, το Phillip Sabes, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και εμπειρογνώμονας για το πώς ο εγκέφαλος ελέγχει την κίνηση, και Timothy Gardner, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, που απέκτησε φήμη όταν εφάρμοσε ηλεκτρόδια σε πτηνά και μελέτησε τον τρόπο που κελαηδάνε.

Τελικά η Neuralink θέλει να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές συνδέοντας το μυαλό μας με τις μηχανές που χρησιμοποιούμε περισσότερο: αυτοκίνητα, κινητές συσκευές, ή ακόμα και έξυπνα αντικείμενα στο έξυπνο σπίτι μας. Προς το παρόν, όμως, άνθρωποι που είναι κοντά στην εταιρεία αναφέρουν ότι τα πρώτα προϊόντα θα είναι μάλλον προηγμένα εμφυτεύματα που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία παθήσεων του εγκεφάλου, όπως την επιληψία ή την κατάθλιψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.