ΑρχικήinetΧωρίς κανέναν στο πλευρό του ο συνιδρυτής του Android, Andy Rubin!

Χωρίς κανέναν στο πλευρό του ο συνιδρυτής του Android, Andy Rubin!

Νωρίτερα φέτος, ο συνιδρυτής του Android, Andy Rubin, ξεκίνησε τις εργασίες για ένα premium bezel-less smartphone που θα τρέχει σε λειτουργικό σύστημα που δημιούργησε ο ίδιος. Δυστυχώς όμως, απ’ ότι φαίνεται η startup εταιρεία του, Essential Products, δεν τα πάει και πολύ καλά.  Android

Η Softbank της Ιαπωνίας αποφάσισε να μην επενδύσει τελικά 100 εκατομμύρια δολάρια στην Essential Products μια συμφωνία που ήταν στα σκαριά εδώ και μήνες χωρίς να έχουν συνταχθεί οριστικές συμβάσεις επενδύσεων. Η Softbank είχε δηλώσει ότι θα βοηθήσει τον Andy Rubin στην προσπάθεια του αυτή αλλά προφανώς άλλαξε γνώμη.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Softbank έκανε πίσω λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων. Συγκεκριμένα, ο CEO της Softbank σκοπεύει να ξεκινήσει κατά την διάρκεια του 2017 τον επενδυτικό όμιλο Vision Fund στο ταμείο του οποίου η Apple επιθυμεί να συνεισφέρει 1 δις δολάρια. Επομένως, όπως είναι αναμενόμενο η Softbank φοβάται ότι η επένδυση στην Essential Products θα επηρεάσει την συμφωνία της με την Apple.

Άλλος ένα πιθανός λόγος άρνησης της Softbank είναι ότι εφόσον αγόρασε πριν λίγους μήνες ARM  είναι πολύ πιθανό να μην θέλει να συγκρουστεί με τις άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν επεξεργαστές ARM όπως η Samsung και η LG, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός δυνητικού premium smartphone αντιπάλου.

Ο Andy Rubin σκόπευε να δημιουργήσει ένα Android smartphone που θα διαθέτει μια οθόνη μεγαλύτερη των 5,5 ιντσών, με κεραμικά και μεταλλικά άκρα. Είχε γίνει επίσης λόγος και για μια αρθρωτή σχεδίαση παρόμοια με εκείνη της Moto Z σειράς της Lenovo.

Επιπλέον, ο Andy Rubin είχε προσλάβει και μια ομάδα 40 ατόμων από την Apple και την Google να εργάζεται στην εταιρεία του και είχε παρακολουθήσει το CES  2017 με σκοπό την συζήτηση για τα νέα προϊόντα με στελέχη και φορείς των ΗΠΑ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS