ΑρχικήsecurityΔιέρρευσε άλμπουμ των Gorillaz γιατί μάντεψαν το password

Διέρρευσε άλμπουμ των Gorillaz γιατί μάντεψαν το password

Τέσσερα κομμάτια από το επερχόμενο album των Gorillaz διέρρευσαν πριν την επίσημη κυκλοφορία, καθώς κάποιος χρησιμοποίησε έναν πολύ αδύναμο κωδικό πρόσβασης.

Πριν από δύο ημέρες, καταχωρήθηκε ολόκληρο το tracklist για το νέο album των Gorillaz από την μουσική εταιρεία παραγωγών Phonographic Performance Limited.Gorillaz

Στη συνέχεια οι οπαδοί του συγκροτήματος αποφάσισαν να αναζητήσουν το διαδίκτυο μπας και ανακαλύψουν ίχνη από αυτά τα τραγούδια. Ανακάλυψαν λοιπόν 4 από αυτά ανεβασμένα σαν βίντεο στο Vimeo μόνο που προστατευόταν από κάποιο κωδικό πρόσβασης.

Τα βίντεο ανέβηκαν από τον Dylan Byrne, έναν τεχνικό φωτισμού ο οποίος συνεργάζεται με το συγκρότημα. Ο Dylan όμως δεν γνώριζε ότι αν και ανέβασε τα βίντεο ιδιωτικά, η Google μπορούσε να ευρετηριάσει πολύ εύκολα. Αυτός ήταν και ο λόγος που εμφανίστηκαν σαν αποτελέσματα στα ερωτήματα των φίλων του συγκροτήματος, που δεν έψαχναν στα τυφλά, καθώς τα ονόματα των τραγουδιών είχαν ήδη δημοσιευτεί.

Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι οι φίλοι του συγκροτήματος Gοrillaz να καταφέρουν να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασης. Ο χρήστης του Reddit mrmoosechill ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι ο κωδικός ήταν ένα πολύ απλό “2017”.

Να αναφέρουμε ότι τώρα τα βίντεο και ο λογαριασμός στο Vimeo έχουν διαγραφεί, παρόλα αυτά υπάρχουν κάπου στο Internet.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS