Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

H Microsoft επανεκδίδει τις ενημερώσεις τηλεμετρίας

Αν και το Patch Tuesday αυτού του μήνα καθυστέρησε, η Microsoft κυκλοφόρησε μερικές ενημερώσεις αυτή την εβδομάδα, που έχουν σαν αποδέκτη το Office 2013 και 2016 με συνολικά 17 patches.

To πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης δύο ενημερώσεις που συνηθίζει να προωθεί επανειλημμένα. Ναι καλά μαντέψατε, οι δύο ενημερώσεις προσθέτουν δυνατότητες συλλογής δεδομένων τηλεμετρίας στα Windows 7 και Windows 8.1.microsoft

Ας δούμε πρώτα τα patch για το Office.

Η Microsoft διέθεσε 5 διαφορετικές ενημερώσεις για το Office 2013, με ειδικά patches για το OneDrive, το Project και το Visio. Για το Office 2016, η εταιρεία διέθεσε ενημερωμένες εκδόσεις που απευθύνονται ειδικά στις εφαρμογές Access, OneDrive for Business, PowerPoint, Project, Publisher, και Visio. Συνολικά όλες οι ενημερώσεις που διέθεσε η εταιρεία έφτασαν τις 12.

Εκτός όμως από αυτές τις ενημερωμένες εκδόσεις του Office, η Microsoft είναι κυκλοφόρησε εκ νέου τις KB2952664 και KB2976978 για τα Windows 7 και 8.1.

Όπως αναφέρει ο Woody Leonhard του InfoWorld, αυτές οι ενημερώσεις εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μια εποχή που όλοι προσπαθούσαν να αποκλείσουν την πρόσθετη εφαρμογή Get Windows 10 (GWX), αν και η Microsoft αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ενημερώσεις δεν σχετίζονται με αυτή την εφαρμογή με οποιοδήποτε τρόπο.

Οι επίσημες σελίδες των KB δείχνουν πράγματι ότι και οι δύο ενημερώσεις επανακυκλοφόρησαν στις 7 Μαρτίου, ενώ οι περιγραφές αναφέρουν ότι κυκλοφορούν μόνο για τους χρήστες που είναι μέρος του Windows Consumer Experience Improvement Program.

«Αυτή η ενημερωμένη έκδοση εκτελεί διαγνωστικά (tests) στα συστήματα των Windows που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα βελτίωσης εμπειρίας πελατών των Windows. Τα διαγνωστικά αξιολογούν την κατάσταση συμβατότητας του οικοσυστήματος των Windows, για να βοηθήσουν τη Microsoft για να εξασφαλίσει την εφαρμογή και τη συμβατότητα της συσκευής για όλες τις ενημερωμένες εκδόσεις των Windows. Δεν υπάρχει GWX ή να δυνατότητα αναβάθμιση λειτουργικού σε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση» αναφέρει η περιγραφή.

Άσχετα από τι λέει η Micrοsoft αν είστε από αυτούς που έχετε αποφασίσει να μην αναβαθμίσετε τα συστήματά σας για να αποφύγετε τη συλλογή δεδομένων τηλεμετρίας της εταιρείας, καλό θα είναι να αποφύγετε τις συγκεκριμένες ενημερωμένες εκδόσεις.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *