ΑρχικήsecurityΧιλιάδες ψεύτικοι λογαριασμοί στο Twitter σε botnet

Χιλιάδες ψεύτικοι λογαριασμοί στο Twitter σε botnet

Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter είναι εξοικειωμένοι με τους followers που έχουν περίεργα ονόματα και avatars. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν ότι πιθανά πρόκειται για αυτοματοποιημένους ψεύτικους λογαριασμούς, γνωστούς ως bots.

twitter

Οι αληθινοί χρήστες του Twitter συχνά απορρίπτουν τα bots αυτά όταν αποφασίσουν να τακτοποιήσουν λίγο τον λογαριασμό τους. Όμως ένα Άγγλος ερευνητής πιστεύει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα bots εκεί έξω από αυτά που εμείς νομίζουμε και που βλέπουμε κατά καιρούς στον λογαριασμό μας.

The bots are with you
Ο Juan Echeverria, ένας τεχνικός υπολογιστών στο UCL, έχει δημοσιεύσει ένα έγγραφο σχετικά με ένα δίκτυο 350.000 Twitter bots που ο ίδιος αποκαλεί το Star Wars botnet. Θεωρεί ότι αυτοί μπορούν να στέλνουν spam, να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, και να μολύνουν το Twitter API stream. Τα bots δημιουργήθηκαν και ελέγχονται κεντρικά από ένα botmaster. Η έρευνά του ξεκίνησε από το κοσκίνισμα ενός δείγματος ίσο με το 1% των χρηστών του Twitter με σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο. Αλλά στην πορεία, η έρευνα αποκάλυψε πολλούς συνδεδεμένους λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι ένα άτομο ή μια ομάδα εκτελεί το botnet. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν συμπεριφέρονται όπως τα περισσότερα bots εκεί έξω.

Ο Echeverria και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι τα Star Wars Bots:

  • Αποστέλνουν αποσπάσματα από τουλάχιστον 11 μυθιστορήματα των Star Wars,
  • Κάθε tweet περιέχει μόνο μία προσφορά, συχνά με ελλιπείς προτάσεις ή σπασμένα λόγια στην αρχή ή στο τέλος
  • Τα bots ποτέ κάνουν retweet.
  • Κάθε bot έχει δημιουργήσει <= 11 tweets στη διάρκεια της ζωής του.
  • Κάθε bot έχει <= 10 οπαδούς και <= 31 φίλους.
  • Τα bots επιλέγουν ως την πηγή των tweets τους μόνο «Twitter για τα Windows Phone».

Ο Echeverria και οι συνάδελφοί ερευνητές έχουν ξεκινήσει μια ιστοσελίδα και ένα Twitter λογαριασμό που ονομάζεται “That is a bot!”, όπου οι αληθινοί χρήστες μπορούν να αναφέρουν τα τα Bots που έχουν δει και να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση των υπολοίπων.

May The Force Be With You.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS