Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Μήπως η υπερφόρτιση του Laptop βλάπτει τη μπαταρία του;

Laptop

Μια ερώτηση που οι χρήστες Laptop έχουν πάντα είναι αν η υπερφόρτιση του Laptop θα προκαλέσει ζημιά στην μπαταρία του.

Οι περισσότεροι από τους χρήστες φορητών υπολογιστών προτιμούν να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές συνδεδεμένους με το βύσμα DC. Μήπως αυτή η συνήθεια βλάπτει την μπαταρία του φορητού υπολογιστή;

Πρωτίστως, ας καταλάβουμε τι είναι η υπερφόρτιση. Η υπερφόρτιση συμβαίνει όταν ο φορτιστής διατηρεί τη μπαταρία του σε θερμοκρασία που είναι ζεστή στην αφή (θερμοκρασία σώματος), ενώ είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Για παράδειγμα, έχετε το Laptop σας συνδεδεμένο με την έξοδο DC και η μπαταρία συνεχίζει να απορροφά ενέργεια, ακόμη και αφού έχει επαναφορτιστεί. Σχεδόν όλες οι σύγχρονες μπαταρίες laptop είναι κατασκευασμένες από ιόντα λιθίου και έχουν ενσωματωμένο τσιπ που τις αποτρέπει από την υπερφόρτιση. Αυτό το τσιπ διακόπτει την παροχή ρεύματος στη μπαταρία, μόλις φτάνει σε πλήρη φόρτιση. Ωστόσο, σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος δεν διακοπεί, ο φορητός υπολογιστής μπορεί να εκραγεί. Αυτό συνέβη με τα Note 7 smartphone της Samsung και ο λόγος πίσω από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.

Μια μπαταρία λιθίου δεν πρέπει ποτέ να υπερθερμαίνεται σε ένα φορτιστή. Αν συμβαίνει αυτό, η μπαταρία δεν είναι καλή ή ο φορτιστής δεν λειτουργεί σωστά. Μην συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την μπαταρία ή το φορτιστή σε αυτή την περίπτωση.

Μήπως όμως η μπαταρία φθείρεται αν είναι συνεχώς συνδεδεμένη στην πρίζα DC;

Ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι μια μπαταρία μπορεί να χαλάσει, αν φορτίζει συνεχώς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρονικά gadget όντως φθείρονται μετά από ένα-δύο χρόνια.

Όσο ο φορητός υπολογιστής είναι σχετικά καινούριος, κρατώντας το στην πρίζα μέρα νύχτα μπορεί να μην κάνει καμία διαφορά.

Ωστόσο, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η διατήρηση του φορητού σας υπολογιστή ή της μπαταρίας του smartphone φορτισμένη στο 80% παρατείνει τη ζωή της. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό. Σήμερα, οι ίδιοι οι κατασκευαστές Laptop δημιουργούν εργαλεία διαχείρισης ενέργειας για να επιτευχθεί αυτό.

Αν χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας σε μια σταθερή θέση και δεν τον μεταφέρετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τις μπαταρίες του. Να θυμάστε ωστόσο να τις ξαναβάζετε κάθε δύο μήνες για να τις κρατήσετε φορτισμένες.

Πότε πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή

Η HP προτείνει ένα κανόνα δύο εβδομάδων για το πότε πρέπει να αφαιρέσετε την μπαταρία από το Laptop σας. Αφαιρέστε την μπαταρία του φορητού υπολογιστή όταν:

Το Laptop σας πρόκειται να είναι κλειστό για δύο εβδομάδες .

Χρησιμοποιείτε το Laptop σας συνδεδεμένο στην πρίζα συνεχώς για δύο εβδομάδες ή περισσότερο, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν με τους φορητούς υπολογιστές που έχουν μόνιμα εγκατεστημένους σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Εάν αφαιρέσετε την μπαταρία σας, κρατήστε τη σε 25 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Η πιο συνηθισμένη σύσταση για τη φύλαξη της μπαταρίας είναι να έχει φορτιστεί περίπου μέχρι 40% και να είναι σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο σας, αλλά θυμηθείτε να την επαναφέρεται σε θερμοκρασία δωματίου πριν από τη χρήση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *