ΑρχικήinetΤα Windows Phone χάνουν συνεχώς έδαφος στην αγορά

Τα Windows Phone χάνουν συνεχώς έδαφος στην αγορά

Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι το 2016 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά των Windows Phone και σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το Kantar για τις πωλήσεις smartphones τον Νοέμβριο του 2016 φαίνεται η πτώση τους να μην έχει τελειωμό.Windows Phone

Σύμφωνα με την αναφορά, το 2015 έχουν πωληθεί τα διπλάσια Windows Phοne σε σχέση με το 2016 ενώ η παρακμή καταγράφεται τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στις υπόλοιπες αγορές. Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γερμανία τα Windows Phοne μειώθηκαν από 5,1% σε 2,7% ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν από 9,1% σε 2,1%.

Πτώση παρατηρείται και στην αγορά της Γαλλίας με το ποσοστό να πέφτει από 7.7% σε 3,6%, στην Ιταλία από 9,2% σε 4% ενώ στην Ισπανία το μερίδιο αγοράς έφτασε στο 0,5%.

Συνολικά, στην αγορά της Ευρώπης τα Windows Phοne βρίσκονται στο 2.8% με την πρώτη θέση να ανήκει στα Android με 72,4%  και τα iOS να ακολουθούν με 24,6%.

Σε ότι αφορά την εγχώρια αγορά της Microsoft μόνο το 0,8% των smartphones που πωλήθηκαν τον Νοέμβριο είναι Windows Phone γεγονός που αποκαλύπτει μείωση της τάξης 1,5%.

Στην Κίνα και την Ιαπωνία τα Windows Phοne είναι σχεδόν ανύπαρκτα καθώς στην Κίνα μόνο το 0,1% των τηλεφώνων έτρεχαν σε Windows 10 Mobile ενώ στην Ιαπωνία μόνο το 0,4%.

Με την Microsoft να μην αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια είναι δύσκολο να συμπεράνουμε αν η κατάσταση αυτή πρόκειται να αλλάξει. Επιπλέον, τα Android και iOS κερδίζουν συνέχεια έδαφος στην αγορά με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να γίνεται όλο και μεγαλύτερος.

Δεν έχουμε λοιπόν, παρά να περιμένουμε να δούμε αν το 2017 θα αποδειχτεί ένα καλύτερο και πιο κερδοφόρο έτος  για τα Windows Phone.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS