ΑρχικήinetΗ Apple εισάγει νέο σύστημα ήχου

Η Apple εισάγει νέο σύστημα ήχου

Σήμερα η Apple χορηγήθηκε δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τον  τομέα φορητών συσκευών. Το ένα αφορά το ακουστικό σύστημα με λεπτά περιβλήματα για την εξαγωγή υψηλής ποιότητας ήχου ενώ το δεύτερο θα ασχοληθεί με τις οθόνες των Αpple watch συσκευών. Τα α δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκαν από το “Patent and Trademark Office” των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.Apple

Το πρώτο δίπλωμα αφορά ένα ηχητικό σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας ήχο χρησιμοποιώντας δόνηση σε μια επίπεδη διάταξη. Τα σύστημα θα είναι σε θέση να δημιουργήσει κύματα πίεσης που οδηγούν σε ήχους. Θα περιλαμβάνει κωνικά διαφράγματα μαζί με ένα καλώδιο φωνής που μπορεί να δημιουργήσει μαγνητικό πεδίο όταν εφαρμόζεται ηλεκτρικό ρεύμα. Το καλώδιο θα αλληλοεπιδρά με τον μαγνήτη με αποτέλεσμα να σπρώχνει και να τραβάει το διάφραγμα. Στη συνέχεια η κίνηση θα ερμηνεύεται από ένα εξάρτημα μετατροπής που θα δημιουργεί τον ήχο.

Παρατηρούμε όμως ότι οι περισσότερες συσκευές της Αpple λειτουργούν  με παρόμοιο τρόπο, τι κάνει λοιπόν το καινούριο σύστημα ξεχωριστό; Απ’ ότι φαίνεται το νέο σύστημα θα επιτρέπει την μεγιστοποίηση του όγκου και την ελαχιστοποίηση της στρέβλωσης του ήχου. Επιπλέον, αποτελείται από υποδεέστερες κατηγορίες συστημάτων τα οποία διαθέτουν διαφορετικές συχνότητες συντονισμού. Γενικότερα θα λέγαμε ότι επικεντρώνεται στη βελτίωση της εξόδου του ήχου γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για iPad και MacBook συσκευές.

Η αίτηση ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2014 και μένει αν δούμε πότε η Αpple σκοπεύει να ενσωματώσει την νέα τεχνολογία στις ανερχόμενες συσκευές της. Πάντως, το iPhone 7  που κυκλοφόρησε φέτος διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία τα οποία προσφέρουν πολύ δυνατό και καθαρό ήχο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS