ΑρχικήinetΈρχονται νέα VR headsets από την Samsung

Έρχονται νέα VR headsets από την Samsung

Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι τα VR headsets της Samsung έχουν καταφέρει να γίνουν τόσο εντυπωσιακές οι Galaxy S7 edge and Galaxy Note 7 συσκευές. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία διαπιστώνοντας το αποφάσισε να κυκλοφορήσει δύο νέα μοντέλα γυαλιών εικονικής πραγματικότητας κατά την διάρκεια του 2017.VR headsets VR headsets VR headsets

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Samsung, Dr. Sung-Hoon Hong, ανακοίνωσε την Πέμπτη στο  Virtual Reality Summit που έλαβε μέρος στο Σαν Φρανσίσκο ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο μοντέλα γυαλιών εικονικής πραγματικότητας τα οποία πρέπει να τα αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, δεν αναφέρθηκε σε πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας οπότε περιμένουμε αγωνιωδώς να δούμε ποτέ θα κάνουν το ντεμπούτο τους.

Ο αντιπρόσωπος της Samsung τόνισε ότι θα ενισχύσει την μηχανή rendering των VR headsets γεγονός που θα οδηγήσει στην βελτίωση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας. Η επαυξημένη πραγματικότητα διακρίνεται σε τέσσερα κλιμακωμένα επίπεδα και ο κολοσσός επιθυμεί τα καινούρια του gadgets θα πετύχουν το τρίτο από αυτά. Τι προσφέρει όμως το επίπεδο αυτό; Ουσιαστικά επιτρέπει στους χρήστες την άμεση αλληλεπίδραση με την εικονική εμπειρία στον πραγματικό κόσμο κάτι που ήδη έχουμε συναντήσει στο Google και Microsoft’s HoloLens.

Οι περισσότερες τεχνολογικές συσκευές του είδους έχουν καταφέρει να  φτάσουν μέχρι το δεύτερο επίπεδο το οποίο όμως δεν επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τον φυσικό χώρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Pokemon Go online game. Αναμφίβολα, το τέταρτο και τελευταίο επίπεδο αποτελεί άπιαστο όνειρο για τις περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας αυτή τη στιγμή. Όταν όμως ενσωματωθεί σε συσκευή θα δίνει την δυνατότητα χρήσης πραγματικών πηγών ενέργειας για την εφαρμογή 3D σκιών στην απεικόνιση αντικειμένου, θέαμα άκρως εντυπωσιακό αν και ουτοπικό για τα σημερινά δεδομένα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS