15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Ρομποτικά σκεύη αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία

σκεύη

Για έναν μέσο άνθρωπο, το να σηκώσει ένα κουτάλι μέχρι το στόμα του μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή, καθημερινή πράξη που δεν θέλει πολλή σκέψη ή προσπάθεια. Αλλά μπορεί να είναι μία άπιαστη πολυτέλεια για πολλούς ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Τώρα, μια νέα σειρά από σκεύη φαγητού, βοηθά τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα να επανακτήσουν την ανεξαρτησία τους στο φαγητό, μέσω υψηλής τεχνολογίας αισθητήρων, υπολογιστών και κινητήρων.

Η σειρά, που ονομάζεται Liftware, διαθέτει δύο σκεύη που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν ανθρώπους με τρέμουλο, περιορισμένη  και άλλα προβλήματα κινητικότητας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να φάει μόνο του.

Το πρώτο προϊόν, που ονομάζεται Liftware Steady, έχει αισθητήρες που ανιχνεύουν ακούσιες κινήσεις των χεριών, αντισταθμίζοντας το τρέμουλο με συμπληρωματικές δονήσεις για να κρατήσει το επίπεδο του κουταλιού. Το δεύτερο προϊόν, που ονομάζεται Liftware Level, κάμπτεται στο λαιμό του σκεύους, επιτρέποντας την βελτιωμένη κάμψη του κουταλιού. Επίσης, χρησιμοποιεί αισθητήρες για την ανίχνευση κινήσεων που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το σκεύος πάρα πολύ και να προκαλέσουν διαρροές.

Οι δημιουργοί του Liftware λένε ότι τα σκεύη, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κουτάλι ή πιρούνι, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τα άτομα που ζουν με εγκεφαλική παράλυση, κάκωση νωτιαίου μυελού, νόσο του Πάρκινσον και προβλήματα κινητικότητας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Να αναπτύξει τα εργαλεία, η ομάδα του Liftware συνεργάστηκε απευθείας με αυτές τις ομάδες ατόμων, δοκιμάζοντας το προϊόν με τη βοήθεια εθελοντών.

Οι συσκευές, οι οποίες λειτουργούν με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνεχώς για έως και μία ώρα. Το προϊόν πωλείται για $ 195 μαζί με ένα κουτάλι, ενώ πρόσθετα εξαρτήματα κοστίζουν $ 34,95 το κάθε ένα.

Για τα άτομα με αναπηρίες, οι οποίοι συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται, η τιμή αυτή θα μπορούσε δυνητικά να είναι αποτρεπτική λόγω των περιορισμών του εισοδήματος. Όμως, οι δημιουργοί λένε ότι η δυνατότητα που αποκτούν οι χρήστες τους κάνει να νιώθουν πολύ πιο ανεξάρτητοι και αυτό αξίζει πολύ περισσότερο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *