ΑρχικήinetΠροειδοποίηση από την E.U. για Microsoft, Google, Facebook και Twitter!

Προειδοποίηση από την E.U. για Microsoft, Google, Facebook και Twitter!

Τον περασμένο Μάιο η Microsoft, η Google, το Facebook και το Twitter υπέγραψαν έναν κώδικα δεοντολογίας για την αποτελεσματικότερη ρύθμιση της ρητορικής μίσους. Φαίνεται όμως ότι οι κολοσσοί δεν ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στην δέσμευση τους με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει θέση επί του θέματος.  Συγκεκριμένα σε πρόσφατη ανακοίνωση δήλωσε ότι αν οι επιχειρήσεις δεν συνεισφέρουν στη καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και των φαινομένων λεκτικής βίας θα αναγκαστεί να λάβει δραστικότερα μέτρα απευθυνόμενη στην νόμο.eu-wants-microsoft-and-google-to-combat-hate-speech-for-real-this-time-510725-2

Ουσιαστικά οι εταιρείας δεν κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί το φαίνομαι ρητορικής βίας καθώς δεν τηρούν τον αρχικό κώδικα δεοντολογίας που όριζε να αναφέρονται οι δράσεις παράνομου περιεχομένου μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Σύμφωνα με πηγές οι κολοσσοί επανεξετάζουν μόνο το 40% των καταγεγραμμένων περιπτώσεων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο γεγονός που οδηγεί στην συσσώρευση ενός 80% κατά την διάρκεια μόνο δύο ημερών. Επομένως σίγουρα ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί αν οι εμπλεκόμενοι δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην δουλεία τους.

Σύμφωνα με την BTimes το YouTube είναι το ταχύτερο στην αναφορά εκθέσεων ρητορικής μίσους ενώ το Twitter το αργότερο. Σε γενικά πλαίσια όμως καμία από τις εταιρεία δεν ανταποκρίνεται έγκυρα δεδομένου ότι μόνο 316 περιπτώσεις λαμβάνουν απάντηση επί συνόλου 600 και μόνο 163 διαγράφονται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν επιθυμεί μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των εταιρειών που αν δεν επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν θα τις φέρει αντιμέτωπες με τον νόμο.

Προς το παρόν καμία από τις αναφερόμενες εταιρίες (Microsoft, Google, Facebook και Twitter) που έχουν λάβει την προειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει βγάλει κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.Google

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS