ΑρχικήinetΟ Trump μετατρέπει το Twitter σε κρατική μηχανή παραπληροφόρησης

Ο Trump μετατρέπει το Twitter σε κρατική μηχανή παραπληροφόρησης

Ο Donald Trump χρησιμοποιούσε το Twitter για να κάνει εξωφρενικές δηλώσεις σε όλη την προεδρική εκστρατεία του 2016 και συνέχισε να το κάνει και μετά την εκλογή του. Αν το διατηρήσει ακόμη και ως πρόεδρος, θα κάνει το Twitter ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης  γρήγορης και ευρύτερης διάδοσης της παραπληροφόρησης.

trump

Στη μέση μια αλαζονικής μέρας σχετικά με το σώμα των Εκλεκτόρων, ο Trump ισχυρίστηκε κάτι εξωφρενικό : ότι χιλιάδες άνθρωποι ψήφισαν παράνομα στις εκλογές που μόλις κέρδισε. (Ο Trump πάτησε επίσης τα δημοκρατικά πρότυπα πριν από τις εκλογές, λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι στημένα και ότι δεν θα αποδεχτεί τα αποτελέσματα σε περίπτωση που έχανε.)

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα εκατομμύρια των ανθρώπων ψήφισαν «παράνομα» σε αυτές τις εκλογές. Η απάτη των ψηφοφόρων είναι ένας μύθος σε οποιαδήποτε ουσιαστική κλίμακα. Για να σας δώσουμε μια ιδέα σχετικά με το πόσο σπάνια είναι η απάτη στις εκλογές, μια μελέτη που έγινε το 2014 από τον Justin Levitt καθηγητή της νομικής σχολής Loyola βρήκε μόνο ένα αξιόπιστο περιστατικό απάτης στις εκλογές των ΗΠΑ από το 2000- σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ψηφοδέλτια. Το να δηλώνει ότι υπήρχαν εκατομμύρια παράνομα ψηφοδέλτια είναι απρόσεκτο και παράλογο.

Αλλά αυτό είναι μόνο ένα περιστατικό ψευδή ισχυρισμού από τα πολλά, και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Trump θα συγκρατήσει τις απρόσεκτες συνομιλίες του ή θα βελτιώσει τα standard του σχετικά με τις αποδείξεις. Έχει χρησιμοποιήσει το Twitter για να κάνει tweet και retweet ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις το οποίο φυσικά δίνει μεγάλη έκταση στο οποιοδήποτε γεγονός.

Ο Trump έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται την παραδοσιακή πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την παραπληροφόρηση σε όλα τα παραδοσιακά κανάλια των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να μην στηρίζεται καν στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Ακόμη και όταν έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα The New York Times την προηγούμενη εβδομάδα, οι δημοσιογράφοι των Times έκαναν tweet τις δηλώσεις του live.

Όταν ο Trump θα γίνει Πρόεδρος, ο λογαριασμός του στο Twitter, δεν θα είναι μόνο οι ασυναρτησίες ενός ιδιώτη- θα είναι οι παρατηρήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ. Κι αν ο λογαριασμός του στο Twitter είναι το πιο ανοικτό μέρος της διοίκησης του, η πλατφόρμα θα μπορούσε πολύ αποτελεσματικά να γίνει το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS