ΑρχικήinetΟ Trump δεν μπορεί να λήξει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Microsoft!

Ο Trump δεν μπορεί να λήξει τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Microsoft!

Η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταλείψει όλα τα ξένα λογισμικά και να προχωρήσει σε λύσεις που έχουν αναπτυχθεί πλήρως από τοπικές επιχειρήσεις, αλλά με δεδομένη την υποστήριξη που εκφράστηκε από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, πολλοί αναμένουν να αναθεωρήσει αυτή την προσπάθεια ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί βραχυπρόθεσμα.

trump-putin-point

«Αυτό δεν θα συμβεί» φαίνεται να δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι στο Bloomberg, και το Κρεμλίνο πραγματικά ψάχνει τρόπους για να επιταχύνει την μετάβαση στις εγχώριες εταιρίες λογισμικού, και να αποφύγουν τις λύσεις που έχουν αναπτυχθεί από εταιρίες του εξωτερικού, ειδικά αυτές που προέρχονται από τις ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούνται πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια.

“Αυτό δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Vladimir Putin, o Dmitry Peskov. “Είναι μια συνεπής στρατηγική”.

Οι Ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως προστασία από τις κυβερνοεπιθέσεις και νομίζουν ότι τα λογισμικά που αναπτύχθηκαν από Αμερικάνικες εταιρίες, όπως η Microsoft, θα μπορούσαν να κρύψουν κάποια κερκόπορτα και σφάλματα που θα βοηθούσαν άλλους εθνικούς κατασκόπους στα σχέδια τους.

«Είναι ένα θέμα εθνικής ασφάλειας», δήλωσε ο Andrey Chernogorov, εκτελεστικός γραμματέας της Επιτροπής της Duma για τα στρατηγικά πληροφοριακά συστήματα. «Η μη αντικατάσταση των εξωτερικών συστημάτων IT θα είναι ισοδύναμη με την απόρριψη του στρατού».

Η Ρωσία αναγκάζει τις τοπικές επιχειρήσεις να στραφούν στις εταιρίες εγχώριου λογισμικού και σε μια λίστα με ξένες εναλλακτικές δημοσιεύτηκαν νωρίτερα αυτό το χρόνο έτσι ώστε να στηριχτεί αυτή η μετάβαση. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συμβουλεύονται αυτό τον κατάλογο πρώτα και σε περίπτωση που εξακολουθούν να θέλουν να αγοράσουν λογισμικό που κατασκευάστηκε πέρα από τα σύνορα της Ρωσίας, θα πρέπει να εξηγήσουν το γιατί, αφού οι ρωσικές αρχές παρακολουθούν στενά την υιοθέτηση ξένων προϊόντων στην χώρα.

Η Microsoft και άλλες αμερικάνικες εταιρίες που θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τα σχέδια της Ρωσίας δεν έχουν σχολιάσει ακόμη αυτές τις προσπάθειες, αλλά υπάρχει σαφώς μια μικρή ελπίδα ο εκλεγμένος Πρόεδρος Donald Trump να μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS