ΑρχικήinetΜικρή πόλη στη Βρετανία γίνεται κόμβος online πορνό

Μικρή πόλη στη Βρετανία γίνεται κόμβος online πορνό

computer-porn-laptop-online

Η γραφική πόλη Consett ήταν «βιτρίνα» για μεγάλη επιχείρηση online πορνό και τυχερών παιχνιδιών

Η Consett είναι μια πόλη στα βορειοδυτικά της κομητείας Durham της Αγγλίας, περίπου 14 μίλια (23 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Newcastle upon Tyne. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, είναι το σπίτι 27.394 κατοίκων. Η γραφική μικρή πόλη ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο, αφού διαπιστώθηκε ότι 400 από τους πολίτες της ήταν διευθυντές περίπου 1000 εταιρειών οι οποίες ενεργούν ως βιτρίνα για online πορνό και τυχερά παιχνίδια.

Ένα ζευγάρι, ο John Mawson και η σύζυγός του Sandra ήταν διευθυντές εταιρείας για χρόνια και συνολικά εξυπηρέτησαν 15 επιχειρήσεις. Ο John μία ημέρες ανακάλυψε ότι ήταν διευθυντής σε μια εταιρεία online πορνό. «Υποτίθεται ότι είμαστε μόνο στα ονόματα», είπε ο 61χρονος συνταξιούχος εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ.

Και δεν είναι ο μόνος. Σχεδόν 400 κάτοικοι υπηρετούν ως σύμβουλοι για τις επιχειρήσεις με διευθύνσεις στο Consett. Αυτές οι εικονικές εταιρείες συνήθως δεν έχουν καμία πραγματική επιχείρηση ή προσωπικό στη Βρετανία, αλλά έχουν αγωγούς για εκατομμύρια λίρες σε έσοδα που προκύπτουν από τις online επιχειρήσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Το Reuters που κυκλοφόρησε την ιστορία διαπίστωσε ότι πολλοί από τους αστούς του Consett διατελούν διευθυντές περισσότερων από 1.000 επιχειρήσεων που περιλαμβάνουν παιχνίδια πόκερ, pop-up γίνεται γρήγορα πλούσιοι σχέδια, πωλητές υγιεινών τροφών και φαρμάκων και πολλά άλλα.

Όλες οι εταιρείες-βιτρίνα του Consett φαίνεται ότι είναι έργο ενός και μόνο ανθρώπου. Ο Simon Dowson, 35 ετών από το Shotley Bridge, έστησε τις εταιρείες για να βοηθήσει τους εμπόρους online με συναλλαγές που θεωρούνται από τις εταιρίες πιστωτικών καρτών ως «υψηλού κινδύνου» για να πάρουν έγκριση.

Ο Dowson, ο οποίος ζει σε μία ανακαινισμένη αγροικία και οδηγεί μια μαύρη Mercedes AMG, είπε ότι μια διεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο κάνει ευκολότερο αποδεκτές τις πληρωμές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters σχετικά με την υπόθεση, τουλάχιστον 429 κάτοικοι του Consett υπήρξαν ή εξακολουθούν να είναι διευθυντές σε εταιρείες που εξυπηρετούνται από τον Dowson. Ο ίδιος είπε ότι για μια «τυπική εταιρία» μαζεύει μεταξύ £ 2.500 και £ 3.000 το χρόνο σε αμοιβές, εκ των οποίων κατέβαλε το κόστος της παροχής ενός διευθυντή, μιας καταχωρημένης διεύθυνσης και μία φορολογική δήλωση.

Ισχυρίζεται ότι του είπαν ότι η πράξη του «δεν είναι και η καλύτερη πρακτική», αλλά «δεν είναι παράνομη από καμία έννοια».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS