ΑρχικήinetΤρελαμένο ρομπότ τα σπάει σε έκθεση τεχνολογίας

Τρελαμένο ρομπότ τα σπάει σε έκθεση τεχνολογίας

robot-1479636317997-0-0-447-720-crop-1479698207631-ρομπότ

Ένα ρομπότ κινεζικής κατασκευής, ενεπλάκη σε ένα περιστατικό που συνέβη στην εμπορική έκθεση τεχνολογίας Shenzhen, τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σπάζοντας ένα γυάλινο παράθυρο και τραυματίζοντας κάποιον που στεκόταν εκεί κοντά.

Την Παρασκευή το ρομπότ, του οποίου ο κατασκευαστής, Beijing Science and Technology, αποκαλεί χαϊδευτικά «Chubby», έπεσε μόνο του στον υαλοπίνακα ενός εκθετήριου χώρου, σπάζοντας το.

Ένας άνθρωπος που στεκόταν κοντά πληγώθηκε από τα θραύσματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε η αστυνομία του Liuzhou στο Weibo, ένα microblog της Κίνας τύπου Twitter.

Σε ένα post που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, η κατασκευάστρια εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και εξήγησε ότι ένα μέλος του προσωπικού προσπαθούσε να μετακινήσει το ρομπότ στην άκρη όταν κατά λάθος πάτησε το πλήκτρο που τι κινούσε προς τα πίσω και όχι μπροστά. Το ρομπότ ξέφυγε από τον έλεγχό του και δεν μπόρεσε να το σταματήσει έγκαιρα, δήλωσε η εταιρεία.

Το ρομπότ έχει αισθητήρες που το αποτρέπουν από την πρόσκρουση σε εμπόδια, όμως αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη όταν ο πίνακας ελέγχου του είναι ανοικτός. Το χαριτωμένο «Chubby» διαθέτει μια οθόνη σαν πρόσωπο που μπορεί να πάρει εκφράσεις και διατίθεται στην αγορά ως ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και 12 ετών.

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-amazonaws-com%2fuploads%2fcard%2fimage%2f291501%2f006fgnymgw1eydhvw529zj30s70isdn5

Το Chubby είναι επίσης εξοπλισμένο με μια κάμερα και μπορεί να περιφέρεται γύρω από το σπίτι βοηθώντας τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους. Μπορεί επίσης να διεξάγει αμφίδρομες κλήσεις βίντεο.

Η Beijing Science and Tech σημειώνει ότι από το ρομπότ ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή το Σεπτέμβριο και περισσότερα από 3.000  έχουν πωληθεί. Διατίθεται για 9.988 γιουάν ($ 1.448).

Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό φαίνεται να ήταν ένα ατύχημα, υπήρξαν αρκετές αναφορές και στα κινέζικα και δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι το ρομπότ «τρελάθηκε», δημιουργώντας απογοήτευση στους ανθρώπους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS