ΑρχικήsecurityLinkedout το LinkedIn στη Ρωσία

Linkedout το LinkedIn στη Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το LinkedIn θα μπορούσε να μπλοκαριστεί στη χώρα αφότου η υπηρεσία δεν αποθήκευε δεδομένα των χρηστών της χώρας σε διακομιστές εντός των συνόρων της Ρωσίας, και σήμερα ανακοίνωσε επίσημα ότι η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ.

Η Ρωσία απαιτεί από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα να μην αποθηκεύουν δεδομένα από Ρώσους πολίτες σε διακομιστές που βρίσκονται εκτός της επικράτειας.

Η αποθήκευση τοπικών δεδομένων θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε εγχώριους servers, και όπως φαίνεται το LinkedIn απέτυχε να συμμορφωθεί σε αυτή την απαίτηση. linkedin

Σύμφωνα με μια δημοσίευση από το TechCrunch, το LinkedIn έχει αποκλειστεί σε όλη τη Ρωσία. Οι αρχές ζήτησαν από τους ISP της χώρας, να περιορίσουν την πρόσβαση στην υπηρεσία ή άλλως θα πρέπει να πληρώσουν βαριά πρόστιμα.

Το LinkedIn από την μεριά του επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό των υπηρεσιών του στη Ρωσία.

“Το όραμα του LinkedΙn είναι να δημιουργήσουμε οικονομικές ευκαιρίες για το σύνολο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Ακούμε όμως από μέλη της Ρωσίας ότι δεν μπορούν να έχουν πλέον πρόσβαση στο LinkedΙn,” ανέφερε η εταιρεία.

Η απαγόρευση στο LinkedΙn είναι ένα πολύ ισχυρό χτύπημα για τη Microsoft, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα στη Ρωσία, κυρίως λόγω του σχεδίου του προέδρου της χώρας Vladimir Putin που θεωρεί ότι η χώρα θα πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί άμεσα εγχώριο λογισμικό.

Ο Vladimir Putin προσπαθεί να αποφύγει λογισμικό που αναπτύχθηκε από ξένες εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να κρύβει πίσω πόρτες (backdoors) που επιτρέπουν σε άλλα έθνη να κατασκοπεύουν τη Ρωσία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS