ΑρχικήsecurityΧάκερ κλέβουν χρήματα από την FIFA!

Χάκερ κλέβουν χρήματα από την FIFA!

Αρκετοί χάκερ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη, αφού το FBI ανακάλυψε ότι έπαιρναν νομίσματα από την FIFA, από τους servers της EA και στην συνέχεια πούλαγαν τα κέρματα online για να κερδίσουν τελικά χρήματα μεταξύ των 15 και 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Anthony Clark και τρεις άλλοι, που ονομάζονται Ricky Miller, Nicholas Castellucci και Eaton Zveare, πιστεύεται ότι είναι μέλη μιας ομάδας χάκερ που ονομάζεται RANE Developments, οι οποίοι ανέπτυξαν το λογισμικό που ξεγέλασε τους servers της EA με τα νομίσματα.

hackers-steal-fifa

Τα νομίσματα της FIFA χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώσετε πακέτα, όπως παίκτες και μπάλες, και δεδομένης της δημοτικότητας του παιχνιδιού έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και μπορούν να αγοραστούν από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερο ή λιγότερων περίεργων ιστοσελίδων που μπορείτε να βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο Google.

Το σύστημα που χρησιμοποίησε ο Clark για να κλέψει τα νομίσματα είναι η χρησιμοποίηση ενός πηγαίου κώδικα και ενός developer kit για να ξεγελάσει τους EA servers να πιστέψουν ότι παίζονταν χιλιάδες παιχνίδια, που ως αποτέλεσμα ανταμείβονταν με εικονικά νομίσματα τα οποία πωλούνταν στην συνέχεια στην μαύρη αγορά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του FBI, η ομάδα  έκλεψε κάτι μεταξύ των 15 και 18 εκατομμυρίων μόνο με την συγκεκριμένη απάτη.

Ως μέρος της έρευνας, το FBI κατάφερε να κατασχέσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια μετρητά και περιουσία από τους εμπλεκόμενους hackers το Σεπτέμβριο του 2015, συμπεριλαμβανομένων και πολύ ακριβών σπιτιών όπως ένα στην Καλιφόρνια και μια Lamborghini. Αρκετά άλλα πολυτελή αυτοκίνητα κατασχέθηκαν όπως δείχνουν τα έγγραφα.

Ο Ricky Miler κρίθηκε ήδη ένοχος για την υπόθεση της FIFA και τώρα το FBI έχει ως στόχο τον Anthony Clark, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν ένας από τους ηγέτες της ομάδας hacking.

Η RANE Developments πιστεύεται ότι έχει δουλέψει ως μέρος της Xbox Underground μιας μεγαλύτερης ομάδας από χακερ που είχαν ως στόχο τις Valve και Microsoft πλατφόρμες παιχνιδιού με παρόμοιους σκοπούς.

Η δίκη εναντίον του Anthony Clark αρχίζει σήμερα στο Texas και με δεδομένο ότι όλα τα στοιχεία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το FBI ως μέρος της ερευνάς αποδεικνύουν την ενοχή του, ένα θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της δίκης.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS