ΑρχικήsecurityΧάκερ στοχεύουν κορυφαίους βίντεο gamers της Fifa στο YouTube

Χάκερ στοχεύουν κορυφαίους βίντεο gamers της Fifa στο YouTube

fifa-video-gamersΈξι από τους πιο επιτυχημένους βίντεο gamers της Fifa στο YouTube έχουν γίνει στόχος χάκερ.

Οι χάκερ έκλεψαν εκατομμύρια Fifa coins, που είναι εικονικά νομίσματα για τα παιχνίδια και πούλησαν παίκτες αξίας χιλιάδων λιρών.

Πιστεύεται ότι κατάφεραν να πείσουν τον δημιουργό του EA Sports, να μεταφέρει τους λογαριασμούς των θυμάτων σε νέες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελέγχονταν από τους χάκερ.

Πολλοί άλλοι γνωστοί παίκτες που δεν ανεβάζουν βίντεο, πιστεύεται επίσης ότι έχουν επηρεαστεί από την επίθεση.

Οι AnesonGib, W2S, Nepenthez, Nick28T, Bateson87 και matthdgamer έχουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube.

Ο Matthew Craig, ο άνθρωπος πίσω από το ψευδώνυμο matthdgamer, δήλωσε στο BBC: «Είναι περίπου 10 ή περισσότεροι οι λογαριασμοί που έχουν παραβιαστεί κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου».

Σε ένα βίντεο, ο Nick28T δήλωσε: «Βασικά, κάποιος κάλεσε και ισχυρίστηκε ότι είμαι εγώ και … απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό μου».

Ένας εκπρόσωπος της EA δήλωσε: «Ενθαρρύνουμε όλους τους παίκτες της FIFA να προστατέψουν τους λογαριασμούς τους χρησιμοποιώντας πιστοποίηση και ταυτοποίηση, όπως περιγράφουμε στην ενότητα «Βοήθεια» και στις ιστοσελίδες των προϊόντων μας.

«Εργαζόμαστε συνεχώς με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών για τη βελτίωση των μέτρων ασφάλειας και την ακεραιότητα των λογαριασμών, για να βεβαιωθούμε ότι οι παίκτες είναι εκπαιδευμένοι στα μέτρα αντιμετώπισης, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί μια επίθεση».

Ο κ. Craig δήλωσε ότι η ΕΑ είχε ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση και είχε ανταποκριθεί άμεσα για να του παρέχει βοήθεια, από την πρώτη στιγμή που εκείνος ανέφερε το περιστατικό.

«Ο λογαριασμός επανήλθε σε εμένα, πρόσθεσαν ορισμένα επιπλέον μέτρα ασφαλείας και όλα ήταν μια χαρά», δήλωσε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS