ΑρχικήsecurityΈκλεψαν χρήματα από 20.000 λογαριασμούς από την Tesco Bank!

Έκλεψαν χρήματα από 20.000 λογαριασμούς από την Tesco Bank!

Η Αγγλική τράπεζα Tesco αναγκάστηκε να σταματήσει όλες τις online συναλλαγές την Κυριακή, αφού χιλιάδες πελάτες της είδαν να εξαφανίζονται χρήματα από τους λογαριασμούς τους μέσα στο σαββατοκύριακο. Σε μια δήλωση της η τράπεζα είπε ότι θέτονται σε εφαρμογή τα μέτρα έκτακτης ανάγκης αφού κατέστη σαφές ότι 136.000 λογαριασμοί όψεως υπόκεινται σε απευθείας σύνδεση με εγκληματική δραστηριότητα. Μιλώντας στο κανάλι ITV, ο CEO της Tesco Bank Benny Higgins είπε ότι περίπου 40.000 από αυτούς τους λογαριασμούς είχαν ενδείξεις «ύποπτων συναλλαγών», ενώ 20.000 πελάτες είδαν όντως χρήματα να εξαφανίζονται από τους λογαριασμούς τους.

Ο Higgins δήλωσε ότι η τράπεζα γνωρίζει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν- λέγοντας ότι το αποτέλεσμα είναι μια πολύ συστηματική επίθεση- αλλά δεν διευκρινίζει πως η επίθεση λειτούργησε, λέγοντας ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ποινική έρευνα σχετικά με τις παραβάσεις. H τράπεζα Tesco σίγουρα δεν είναι το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που γίνεται στόχος των hackers, όμως αύτη τη φορά η κλίμακα της επίθεσης είναι αξιοσημείωτη καθώς η παραβίαση δεκάδων χιλιάδων λογαριασμών ταυτόχρονα είναι κάτι που απαιτεί μια πολύ προσεκτικά συντονισμένη ενέργεια.

Tesco-Bank

                          Η Tesco Bank δηλώνει ότι θα αποζημιώσει τους πελάτες της από το απόγευμα της Τρίτης -σήμερα δηλαδή!

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις χρεωστικές τους κάρτες για τις συναλλαγές τους στα μαγαζιά και για αναλήψεις μετρητών στα ΑΤΜ καθώς όλες οι online συναλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η Tesco Bank λέει ότι θα αποζημιώσει τους πελάτες που έχασαν χρήματα την Τρίτη το απόγευμα ώρα Αγγλίας αλλά κάποιοι αγριεμένοι πελάτες της παραπονιούνται στο Twitter για τις καθυστερημένες απαντήσεις στα αιτήματα τους και στις ανησυχίες τους. Στο μεταξύ ο Higgins δηλώνει ότι η τράπεζα δουλεύει σκληρά για να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία των παραβιασμένων λογαριασμών το συντομότερο δυνατό!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS