ΑρχικήinetSelf-driving car με επιβάτες για πρώτη φορά σε δημόσιους δρόμους

Self-driving car με επιβάτες για πρώτη φορά σε δημόσιους δρόμους

(Reuters) – Ένα όχημα χωρίς οδηγό (Self-driving car) που θα μεταφέρει επιβάτες σε δημόσιους δρόμους θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στους δρόμους της Βρετανίας, σήμερα Τρίτη, στο πλαίσιο των δοκιμών που αποσκοπούν να ανοίξουν το δρόμο στα αυτόνομα αυτοκίνητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις εταιρείες τεχνολογίας, αυτοκινητοβιομηχανίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης στη Βρετανία, με στόχο να δημιουργηθεί μια βιομηχανία που θα είναι ικανή να εξυπηρετήσει την παγκόσμια αγορά που προβλέπετε να είναι αξίας περίπου 900 δισεκατομμυρίων λιρών (1.100 δισεκατομμύρια δολάρια) από το 2025.Self-driving car

Νωρίτερα αυτό το έτος, η κυβέρνηση της Βρετανίας, ξεκίνησε μια διαβούλευση για αλλαγές στους ασφαλιστικούς κανόνες και γενικότερα για τους κανονισμούς αυτοκίνησης που θα επιτρέπουν στα self-driving cars να χρησιμοποιούνται από το 2020 και δήλωσε ότι θα επιτρέψει τα εν λόγω οχήματα να δοκιμαστούν στους αυτοκινητόδρομους από το επόμενο έτος.

Έτσι για αρχή, ένα μικρό διθέσιο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα δοκιμαστεί στη νότια αγγλική πόλη του Milton Keynes, την Τρίτη, με τους διοργανωτές να ελπίζουν ότι οι δοκιμές θα προσφέρουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το πως αλληλεπιδρά το όχημα με τους πεζούς και άλλους οδηγούς.

“Η σημερινή πρώτη δημόσια δοκιμή σε οχήμα χωρίς οδηγό στις πόλεις μας είναι μια πρωτοποριακή στιγμή,” ανέφερε ο υπουργός τεχνολογίας της Βρετανίας Greg Clark.

«Η παγκόσμια αγορά για τα αυτόνομα οχήματα παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες για την αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία των επιχειρήσεων μας, την έρευνα που στηρίζει την τεχνολογία και το λογισμικό που θα χρειαστούν τα αυτόνομα οχήματα», είπε.

Το self-driving car θα λειτουργεί πλήρως χωρίς τον ανθρώπινο έλεγχο, χρησιμοποιώντας δεδομένα από κάμερες και radar για να καταφέρει να κινηθεί σε πεζοδρομημένες περιοχές.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS