ΑρχικήsecurityCracked το σύστημα προστασίας παιχνιδιών της Denuvo

Cracked το σύστημα προστασίας παιχνιδιών της Denuvo

Εδώ και αρκετό καιρό η γερμανική εταιρεία Denuvo κερδίζει αρκετά χρήματα με το λογισμικό πρόληψης της πειρατείας σε video games. Η εταιρεία αναπτύσσει το λογισμικό αντι-παραβίασης με την τεχνολογία “anti-tamper” που καθιστά πολύ δύσκολο το “πείραγμα” των αρχείων που επιτρέπουν να παίζετε παιχνίδια χωρίς άδεια. denuvo

Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα έσοδά της θα μειωθούν το επόμενο διάστημα.

Το TorrentFreak αναφέρει ότι ένας Βούλγαρος hacker γνωστός σαν Voksi ανακάλυψε ένα τρόπο παράκαμψης της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η Denuvo, κάτι που επέτρεψε στο κοινό να παίζει πειρατικά αντίγραφα παιχνιδιών όπως το Doom και το Just Cause 3. Ωστόσο, αυτό το κενό έκλεισε σύντομα.

Τώρα, μια ομάδα hackers που ονομάζεται CONSPIR4CY κατάφεραν να σπάσει πλήρως την προστασία του Rise of the Tomb Raider, ένα παιχνίδι της Square Enix που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο. Η πειρατική έκδοση του παιχνιδιού κυκλοφορεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων, μαζί με τρία DLC add-ons.

Φυσικά το γεγονός είναι ένα τεράστιο πλήγμα για τη φήμη της Denuvo, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχει σπάσει πλήρως μόνο ένα παιχνίδι, και δεν είναι σαφές πόσο καιρό χρειάστηκε η ομάδα των hackers για να το σπάσει (αν και δεν έχει σημασία από τη στιγμή που το έσπασε).

Το γεγονός αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι ασφαλές, και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κλειδιά στο internet. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα αναζητούν τρόπους να νικήσουν το σύστημα και κάποιοι από αυτούς θα τα καταφέρνουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS