Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Facebook: χρήση laser για ταχύτητες έως και 2.1Gbps

Αντί την χρήση μικροκυμάτων για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, το Facebook σκέφτεται να χρησιμοποιήσει έναν ενσωματωμένο ανιχνευτή laser για να προσφέρει συνδέσεις με ταχύτητες έως και 2.1Gbps.facebook aquila

Το Connectivity Lab στο internet.org του Facebook πιστεύει ότι η προσέγγιση με το laser θα μπορούσε, μαζί με τα drone που χρησιμοποιεί η εταιρεία, να βοηθήσει στην διασύνδεση τεσσάρων δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ιδιαίτερα εκείνους που ζουν σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.

Οι ερευνητές της κατάφεραν να περιγράψουν μια νέα τεχνική που ονομάζουν free-space optical (FSO) communication. Η νέα τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς μετάδοσης δεδομένων των μικροκυμάτων επεκτείνοντας το διαθέσιμο φάσμα σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να μεταδίδουν δεδομένα με ταχύτητα 2Gbps χρησιμοποιώντας εύρος ζώνης των 100 MHz.

Η ομάδα του Facebook δανείστηκε μια τεχνική που χρησιμοποιείται για τη συλλογή ηλιακού φωτός, και την εφάρμοσαν για τη μετάδοση δεδομένων.
Ο συλλέκτης απορροφά το μπλε φως και εκπέμπει πράσινο φως. Το Facebook σημειώνει οι γρήγορες ταχύτητες είναι δυνατές λόγω της παρέλευσης λιγότερου από δύο νανοδευτερόλεπτα ανάμεσα στην απορρόφηση και την εκπομπή του φωτός.

«Οι οπτικές ίνες απορροφούν το φως που προέρχεται από οποιαδήποτε κατεύθυνση σε μια μεγάλη περιοχή, και το εκπεμπόμενο φως ταξιδεύει μέσα στην οπτική ίνα, η οποία το διοχετεύει σε ένα μικρό, πολύ γρήγορο φωτοανιχνευτή.»

«Το γεγονός ότι αυτές οι οπτικές ίνες φθορισμού εκπέμπουν διαφορετικό χρώμα από ό, τι απορροφούν καθιστά δυνατή την αύξηση της φωτεινότητας του φωτός που εισέρχεται στο σύστημα,» ανέφερε ο Tobias Tiecke υπεύθυνος του project.

«Αυτή η προσέγγιση έχει χρησιμοποιηθεί σε συμπυκνωτές φωταύγειας για την συλλογή ηλιακού φωτός, όπου η ταχύτητα της μετατροπής χρώμα δεν έχει σημασία. Δείξαμε ότι η ίδια ιδέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία με πολύ υψηλές ταχύτητες.»

Σύμφωνα με τον Tiecke, το Facebook προσπαθεί να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο της ιδέας για να το δοκιμάσει στην πραγματικότητα και να διερευνήσει αν μπορεί να επεκταθεί η χρήση του σαν εμπορικό προϊόν.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *