Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Κυκλοφόρησε Decrypter για το ApocalypseVM ransomware

Η εταιρεία Emsisoft κυκλοφόρησε ένα ακόμα ransomware Decrypter. Το εργαλείο της Emsisoft είναι ένα Decrypter για το ApocalypseVM και λειτουργεί με τις τελευταίες εκδόσεις του εν λόγω ransomware.Ransomware

«Για να χρησιμοποιήσετε το Decrypter απαιτείται ένα κρυπτογραφημένο αρχείο τουλάχιστον 4096 bytes σε μέγεθος, καθώς και μια μη κρυπτογραφημένη εκδοχή του. Για να ξεκινήσει η αποκρυπτογράφηση θα πρέπει να δώσετε στον Decrypter τόσο το ένα κρυπτογραφημένο αρχείο όσο και την μη κρυπτογραφημένη εκδοχή του, με ένα απλό drag and drop πάνω στο εκτελέσιμο του Decrypter» αναφέρει η εταιρεία.

Το εργαλείο συγκρίνει τα δύο αρχεία και εφόσον είναι δυνατόν, «διαβάζει» το κλειδί που απαιτείται για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων.

Το θύμα μπορεί στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσει αν το χρησιμοποιήσει σε ένα, κάποια, ή όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία.
Το εργαλείο δίνει την δυνατότητα επιλογής στον δίσκο C: από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και άλλα διαμερίσματα ή αρχεία για να αποκρυπτογραφηθούν.

Η Emsisoft συνιστά να ελέγξετε το κλειδί για πρώτη φορά σε μερικά αρχεία, στη συνέχεια, να προχωρήσετε με την αποκρυπτογράφηση των υπόλοιπων, αν όλα πάνε καλά με τη δοκιμή.

Πώς μπορείτε να ξέρετε ότι σας έχει χτυπήσει ApocalypseVM ransomware;

«Χρησιμοποιήστε αυτό το Decrypter αν τα αρχεία σας έχουν κρυπτογραφηθεί και έχουν μετονομαστεί με την κατάληξη *.encrypted ή *.locked ενώ το σημείωμα για τα λύτρα ονομάζεται *.How_To_Decrypt.txt, *.README.txt ή *.How_To_Get_Back.txt» εξηγεί η Emsisoft.

«Το σημείωμα για τα λύτρα σας ζητά να επικοινωνήσετε με τον απατεώνα στο ‘decryptionservice[at]inbox.ru» ή μέσω του «decryptdata[at]inbox.ru.»

Κατεβάστε το εργαλείο:

decrypter for ApocalypseVM.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *