ΑρχικήinetΔικογραφία σε βάρος 19χρονου για απάτες τζόγου στο Internet

Δικογραφία σε βάρος 19χρονου για απάτες τζόγου στο Internet

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού, μέσω Internet.ball Internet

Μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης υποσχόταν ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει με αμοιβή προγνωστικά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου

Οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων και του παράνομου στοιχηματισμού, μέσω Internet έχουν ενταθεί λόγω και της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Κυπέλου Ποδοσφαίρου στη Γαλλία

Ποινική δικογραφία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, ο οποίος ενέχεται σε παραβάσεις του νόμου περί παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού, μέσω Internet.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ψηφιακών και διαδικτυακών ερευνών, εντοπίστηκε σελίδα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο χρήστης της οποίας προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής προγνωστικά για την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.

Μάλιστα για να είναι πειστικός ισχυρίζονταν ότι διέθετε «έγκυρες» πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχηματισμού.

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε στοχευμένη ψηφιακή έρευνα ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, για την ταυτοποίηση του δράστη.

Όπως πρόεκυψε η διαχείριση της προαναφερόμενης σελίδας γινόταν από 19χρονο ημεδαπό, στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Στις 16 Ιουνίου 2016 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 19χρονου και από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά του μέσα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και βρέθηκαν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας δραστηριοποιείται συνεχώς στην καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων και του παράνομου στοιχηματισμού, μέσω Internet, ενώ λόγω και της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Κυπέλου Ποδοσφαίρου στη Γαλλία έχει εντείνει τους σχετικούς έλεγχους.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS