ΑρχικήinetΤι σημαίνει η ημερομηνία γέννησης του Satoshi Nakamoto

Τι σημαίνει η ημερομηνία γέννησης του Satoshi Nakamoto

Την 5η Απριλίου του 1975 φέρεται να γεννήθηκε ο Satoshi Nakamoto, ο μυστηριώδης ιδρυτής του Bitcoin, σύμφωνα με ένα online προφίλ του. Έτσι αν το πρόσωπο είναι πραγματικό, θα πρέπει να διανύει το 41ο έτος της ηλικίας του. gold Satoshi Nakamoto

Η τελευταία ιστορία με τον κ. Wright που ισχυριζόταν ότι είναι ο Nakamoto καταρρίφθηκε τόσο γρήγορα από κρυπτογράφους της διαδικτυακής κοινότητας, όσο είδε και το φως της δημοσιότητας, εκθέτοντας μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ας δούμε όμως τι κρύβει η ημερομηνία “γέννησης” του Satoshi Nakamoto που εφόσον δεν γνωρίζουμε ποιος είναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι και η ημερομηνία γέννησης του ίσως προσπαθεί να μας παραπλανήσει.

Στην πραγματικότητα, η ημερομηνία αυτή φαίνεται να έχει ένα κρυμμένο νόημα, σύμφωνα με τον Dominic Frisby, ο συγγραφέας του “Bitcoin: The Future of Money” που αναφέρει στο CoinDesk:

«Για όσους μελετούν, η 5η Απριλίου ήταν μια από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία. Εκείνη την ημέρα το 1933, ο Πρόεδρος Franklin D. Roosevelt υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα 6102, το οποίο ανέφερε ότι είναι παράνομο για τους Αμερικανούς πολίτες να κατέχουν χρυσό.”

Ο Roosevelt στη συνέχεια κατάσχεσε τον χρυσό όλων των Αμερικάνων και τους έδωσε δολάρια σε αντάλλαγμα. Υποτίμησε όμως το δολάριο γύρω στο 40 τοις εκατό, ανεβάζοντας την τιμή του χρυσού από $20 στα $35. Αυτό το έκανε για να υποτιμήσει το χρέος των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να διαχειριστεί τη Μεγάλη Ύφεση, αλλά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Roosevelt έκλεψε το 40% των χρημάτων όλης της Αμερικής.

Ορισμένοι θεωρούν την κίνηση αυτή σαν μια από τις πιο αντισυνταγματικές πράξεις που έγιναν ποτέ. Έτσι δεν θα ήταν έκπληξη αν ο Nakamoto έκανε την σύνδεση για αναφορά στις ελευθεριακές ιδέες του bitcoin.

Το δεύτερο μέρος της ημερομηνίας γέννησης του Satoshi Nakamoto – το έτος 1975 – είναι επίσης πολύ σημαντική, δεδομένου ότι αναφέρεται στο έτος που έγινε νόμιμη και πάλι για τους Αμερικανούς πολίτες η κατοχή χρυσού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS