15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Craig Wright: θα κινήσω Bitcoin του Satoshi για απόδειξη

Bitcoin

Το BBC δημοσίευσε μια ιστορία που έδειχνε τον Craig Wright σαν τον αρχικό δημιουργό του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin Satoshi Nakamoto.

 

Ωστόσο, η εξαιρετικά επιφυλακτική κρυπτογραφική κοινότητα δεν φαίνεται να έχει πειστεί με τις τεχνικές αποδείξεων του Wright που έχει δώσει στα μέσα ενημέρωσης και στο blog του.BitCoin Craig Wright

Διαβάστε: To Web αμφισβητεί τον Craig Wright σαν δημιουργό του Bitcoin

Έτσι ο Craig Wright υποσχέθηκε να παράσχει περισσότερες αποδείξεις για να πείσει ότι είναι αυτός πίσω από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto.

Ο εκπρόσωπος του Wright δήλωσε στο BBC ότι θα «κινήσει ένα coin από ένα πρώιμο μπλοκ» των Bitcoin που ανήκουν στον Nakamoto» μέσα στις επόμενες ημέρες.» Ωστόσο, ο εκπρόσωπος δεν όρισε κάποια ημερομηνία.

 

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πραγματικός Satoshi Nakamoto, θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε περίπου 1 εκατομμύριο Bitcoins (αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων).

 

Τα συγκεκριμένα Bitcoins δεν έχουν μετακινηθεί για επτά ολόκληρα χρόνια, από τότε που ξεκινά η ιστορία του Bitcoin. Έτσι αν Wright μπορέσει να μεταφέρει ένα μέρος των εν λόγω Bitcoin σε μια διαφορετική διεύθυνση, θα αποδείξει την κατοχή των ιδιωτικών κλειδιών των εν λόγω Bitcoins και επομένως και τον ισχυρισμό του, ότι είναι ο Satoshi Nakamoto.

 

Γιατί τον αποκαλούν απατεώνα;

 

Ο Wright για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του διέθεσε ένα κρυπτογραφικό κλειδί σαν απόδειξη. Το κλειδί συνοδευόταν από τεχνικές πληροφορίες, για να πείσει την κρυπτογραφική κοινότητα ότι είναι αυτός πίσω από το ψευδώνυμο Nakamoto.

Ωστόσο, η κοινότητα δεν πίστεψε τις αποδείξεις το Wright που τελικά δεν έδειχναν μη δημόσιες πληροφορίες για τον Nakamoto.

Ο Robert Graham, ένας γνωστός ερευνητής ασφάλειας, δημοσίευσε μια ενδιαφέρουσα τεχνική στο blog του που αναφέρει πως κάποιος μπορεί να δημιουργήσει μια απόδειξη σαν του Wright:

 

Έτσι η δημοσίευση “How Craig Wright’s Deception Worked” αποδεικνύει βήμα-βήμα πώς κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ότι κλειδί θέλει.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *