ΑρχικήinetFlattr Plus: υπηρεσία που μπλοκάρει διαφημίσεις και πληρώνει

Flattr Plus: υπηρεσία που μπλοκάρει διαφημίσεις και πληρώνει

Έρχεται μια νέα επαναστατική υπηρεσία: Η Flattr Plus. Ένας από τους συν-ιδρυτές του Pirate Bay, ο Peter Sunde, παρουσίασε το νέο του project: την ανατρεπτική υπηρεσία Flattr.

 

Πριν από δύο ημέρες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν, η Flattr και η Adblock Plus, η εταιρεία πίσω από τον πιο δημοφιλή ad blocker του κόσμου, ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να πληρώνονται, ακόμη και αν οι επισκέπτες τους μπλοκάρουν τις διαφημίσεις στους browsers τους.flattr plus

Η νέα υπηρεσία, που ονομάζεται Flattr Plus, βασίζεται στο γνωστό Adblock Plus και προσθέτει κουμπιά Flattr στις ιστοσελίδες όπου οι χρήστες αποκλείουν τις διαφημίσεις. Εάν ο χρήστης θέλει το περιεχόμενο του site, μπορεί να κάνει πολύ απλά ένα κλικ στο κουμπί Flattr.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί από τους χρήστες να έχουν λογαριασμούς Flattr στον οποίο θα μπορούν να καταθέτουν ένα χρηματικό ποσό στην αρχή κάθε μήνα.

 

Ο τρόπος που θα λειτουργεί η υπηρεσία Flattr Plus θα είναι με τον υπολογισμό όλων των δικτυακών τόπων, που επισκέπτεται ο χρήστης και έχει πατήσει το κουμπί Flattr, για να δει το περιεχόμενο. Στο τέλος του μήνα, η κατάθεση του χρήστη θα μοιράζεται σε όλες τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκε. Το ποσό των χρημάτων που θα λαμβάνει κάθε ιστοσελίδα θα εξαρτάται από τον αριθμό των σελίδων που έκανε κλικ ο χρήστης.

 

Η υπηρεσία Flattr Plus θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, και η Flattr μαζί με την Adblock Plus θα κερδίζουν το δέκα τοις εκατό από όλα τα χρήματα που διακινούνται δια μέσω της υπηρεσίας.

 

Έτσι η νέα υπηρεσία του Sunde φαίνεται ότι προσπαθεί να προσφέρει μια εναλλακτική λύση αντί του μοντέλου με τις κλασσικές και πολύ ενοχλητικές διαφημίσεις που ισχύει σήμερα. Αν τελικά λειτουργήσει η υπηρεσία Flattr Plus, οι διαφημιστές θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Δείτε το βίντεο παρουσίασης:

 

https://www.youtube.com/watch?v=7S3aQSOYUbk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS