ΑρχικήinetΟι Αρχές του Καναδά έχουν το Master Key του BlackBerry Messenger

Οι Αρχές του Καναδά έχουν το Master Key του BlackBerry Messenger

Η BlackBerry είναι γνωστή για την ασφάλεια που παρέχει στις επικοινωνίες των πελατών της, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση. Για να το θέσουμε καλύτερα ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών συσκευών που χρησιμοποίησε end-to-end κρυπτογράφηση για την ασφάλεια των πελατών της.blackberry Master Key

Όμως μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει διαθέσει ένα master key backdoor στις αρχές επιβολή του νόμου από το 2010.

Η Αστυνομία του Καναδά Royal Canadian Mounted Police (RCMP) έχει στην κατοχή της ένα Master Key αποκρυπτογράφησης των συσκευών BlackBerry από το 2010, σύμφωνα με μια νέα δημοσίευση του Vice.

Η έκθεση δείχνει ότι η αστυνομία του Καναδά χρησιμοποίησε το κύριο κλειδί για την παρακολούθηση και την αποκρυπτογράφηση πάνω από 1 εκατομμύριο μηνυμάτων που είχαν αποσταλεί με τη δήθεν ασφαλή υπηρεσία BlackBerry Messenger (BBM) σε μια ποινική έρευνα που διήρκεσε 2 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας μιας υπόθεσης δολοφονίας το 2011, η RCMP αποκάλυψε ότι κατάφερε να ξεκλειδώσει και να διαβάσει με επιτυχία περίπου 1 εκατομμύριο μηνύματα που είχαν αποσταλεί μεταξύ συσκευών ΒlackBerry χρησιμοποιώντας το “κατάλληλο κλειδί αποκρυπτογράφησης.”

Πώς κατάφερε η RCMP να έχει το Master Key;

Ούτε η RCMP, ούτε ο εισαγγελέας αποκάλυψε πώς βρήκε η αστυνομία το Master Key αποκρυπτογράφησης για να μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της υπηρεσίας ΒlackBerry Internet Service.

Ωστόσο, η πιο λογική απάντηση (αν και είναι υπόθεση) είναι ότι η ίδια η ΒlackBerry έδωσε στις ομοσπονδιακές αρχές του Καναδά την πρόσβαση που ήθελαν.

Αλλά εκτός από αυτό, το πιο σημαντικό ερώτημα είναι εάν η RCMP εξακολουθεί να έχει το κλειδί.

Μετά το κλείσιμο του “Project Clemenza,” μια έρευνα της RCMP για μια δολοφονία της μαφίας, η ΒlackBerry άλλαξε το Master Key. Όμως πιστεύεται ότι η RCMP εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα του BBM.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS