ΑρχικήinetΗ Cellebrite ετοιμάζεται να σπάσει ένα iPhone 6

Η Cellebrite ετοιμάζεται να σπάσει ένα iPhone 6

Το FBI κατάφερε πρόσφατα να σπάσει σε ένα iPhone 5C που χρησιμοποιήθηκε από έναν από τους τρομοκράτες του San Bernardino. Η Apple προς το παρόν περιμένει την διαρροή του hack για να μπορέσει να επιδιορθώσει το κενό ασφαλείας. iphone

Οι φήμες ανέφεραν ότι η εταιρεία που βοήθησε το FBI να σπάσει τη συσκευή είναι η ισραηλινή Cellebrite, που όπως φαίνεται ετοιμάζεται να σπάσει ένα επόμενο iPhone.

Αυτή τη φορά, το iPhone είναι ένα iPhone 6 ανήκει στον νεκρό υιοθετημένο γιο του Leonardo Fabbretti από την Ιταλία, που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα μηνύματα που υπάρχουν στο κλειδωμένο τηλέφωνο. Μετά από μια προσωπική επαφή με τον Tim Cook για να τον βοηθήσει να ανακτήσει τις φωτογραφίες από τη συσκευή, ο Fabbretti ήρθε σε επαφή με τεχνικούς της Apple μηχανικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να εξάγουν τα αντίγραφα ασφαλείας από το iCloud.

Όμως αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud δεν είχαν δημιουργηθεί ποτέ, και έτσι ο πατέρας δεν μπορεί να αποκτήσει τις φωτογραφίες του γιου του.

Εδώ είναι που η ισραηλινή εταιρεία αποφάσισε να επέμβει και αποφάσισε να καλέσει τον ενδιαφερόμενο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για να δουν αν θα μπορούσαν να σπάσουν και αυτό το τηλέφωνο. Έτσι η εταιρεία αντέγραψε το περιεχόμενο της συσκευής στους υπολογιστές της και τώρα προσπαθεί να σπάσει την κρυπτογράφηση.

Ο Fabbretti ανέφερε στο CNN ότι το iPhοne είναι προστατευμένο με ένα κωδικό πρόσβασης που δεν γνωρίζει, και το μόνο που θέλει είναι να “δει τις φωτογραφίες του γιου του, να παρακολουθήσει βίντεο του και να ακούσει τη φωνή του.”

Ισχυρίζεται δε ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να αγοράζουν στα παιδιά τους iPhοnes επειδή δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα έχουν πρόσβαση σε αποθηκευμένα δεδομένα αν κάποτε τα χρειαστούν.

Η Cellebrite φέρεται να έχει αναφέρει ότι θα σπάσει τη συσκευή εντελώς δωρεάν (η εταιρεία έχει πληρωθεί ήδη από την δημοσιοποίηση της ιστορίας). Μένει να δούμε αν καταφέρουν να σπάσουν τη συσκευή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS