ΑρχικήinetΤι δήλωσε η Apple για την παραβίαση του iPhone από το FBI;

Τι δήλωσε η Apple για την παραβίαση του iPhone από το FBI;

Μετά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης που ζητούσε από την Apple να σπάσει το iPhone του τρομοκράτη του San Bernardino για το FBI όταν σήμερα το πρωί οι Ομοσπονδιακοί ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να το ξεκλειδώσουν, η εταιρεία εξέδωσε μια δήλωση, η οποία αναφέρει:

fbi apple tim cook
Φωτογραφία wired.com

_________________________________________

“Από την αρχή, είχαμε αντιρρήσεις όταν ζήτησε το FBI από την Apple να δημιουργήσει ένα backdoor στο iPhone γιατί πιστεύαμε ότι ήταν λάθος και ότι θα δημιουργούσαμε ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Σαν αποτέλεσμα της ανάκλησης της κυβέρνησης, τίποτα από αυτά δεν έγιναν. Αυτή η υπόθεση δεν θα έπρεπε να υπάρξει ποτέ.

Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε τις αρχές επιβολής του νόμου στις έρευνές τους, όπως έχουμε κάνει κατά καιρούς, και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την ασφάλεια των προϊόντων μας, καθώς οι απειλές και οι επιθέσεις στα δεδομένα μας γίνονται πιο συχνές και πιο εξελιγμένες.

Η Apple πιστεύει βαθιά ότι οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο αξίζουν την προστασία των δεδομένων τους, την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής. Θυσιάζοντας το ένα για το άλλο βάζουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η υπόθεση εγείρει ζητήματα τα οποία αξίζουν μια εθνική συζήτηση για τις πολιτικές μας ελευθερίες, τη συλλογική μας ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής. Η Apple παραμένει προσηλωμένη στη συμμετοχή σε αυτή τη συζήτηση.”

_________________________________________

Η ανακοίνωση της εταιρείας επαναλαμβάνει κατ ‘ουσίαν, αυτό που ανέφερε από την αρχή για αυτή την υπόθεση, αλλά αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι η υπόσχεση της εταιρίας να κάνει τα προϊόντα της ακόμα πιο ασφαλή.

Όπως έχουν επισημάνει ορισμένοι ειδικοί, αν το FBI μπορεί να σπάσει ένα iPhone, είναι πιθανό ότι και άλλοι μπορούν να το κάνουν. Στην παρούσα συγκυρία, φαίνεται ότι η Apple δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξετάσει όλους τους τρόπους που θα μπορούσε να παραβιαστεί μια συσκευή, καθώς οι Ομοσπονδιακοί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποκαλύψουν το κενό ασφαλείας.

Το ερώτημα είναι, τι θα συμβεί την επόμενη φορά που πραγματοποιηθεί μια επίθεση και οι τρομοκράτες χρησιμοποιήσουν κάποιο iPhone;

Η Apple δεν φαίνεται να δεσμεύεται νομικά στο να βοηθήσει την κυβέρνηση, και είναι πολύ πιθανό ότι θα δούμε μια επανάληψη του επεισοδίου κάποια στιγμή στο μέλλον.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS