ΑρχικήinetServo ο νέος γρήγορος browser από το ίδρυμα Mozilla

Servo ο νέος γρήγορος browser από το ίδρυμα Mozilla

Ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης αναπτύσσεται από το Mozilla Research. Ονομάζεται Servo και ετοιμάζεται να γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με μια δημοσίευση ενός προγραμματιστή από την ομάδα ανάπτυξης στο Forum. Η δημοσίευση επιβεβαιώνει ότι η πρώτη κυκλοφορία μιας beta έκδοσης θα πρέπει να γίνει τον Ιούνιο.servo

Ο Servo είναι μια μηχανή περιήγησης που χτίστηκε από το μηδέν σε γλώσσα Rust και στοχεύει στην καλύτερη απόδοση, περισσότερη ασφάλεια και καλύτερο παραλληλισμό.

Τι σημαίνει παραλληλισμός σε ένα πρόγραμμα περιήγησης; Οι ανεξάρτητες συνιστώσες του browser, όπως η απόδοση, το HTML parsing, η διάταξη και άλλες εργασίες διεκπεραιώνονται από μεμονωμένες διεργασίες, κάτι το οποίο βοηθά τόσο στην απόδοση όσο και τη σταθερότητα.

Η ομάδα ελπίζει να έχει μια λειτουργική έκδοση άλφα τον Ιούνιο, ώστε οι πρώτοι χρήστες να μπορούν να ξεκινήσουν τις δοκιμές και να παρέχουν ανατροφοδότηση.

Για πολλούς το project Servο είναι πιο ενδιαφέρον έργο από το Mozilla Firefox γιατί είναι μια εντελώς νέα προσπάθεια δημιουργίας ενός εντελώς διαφορετικού προγράμματος περιήγησης.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά bits από το Servο φθάσουν και στον Firefox, καθώς δεν είναι ακόμα σαφές αν η εταιρεία προτίθεται να συγχωνεύσει τα δύο projects.

https://github.com/servo/servo

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS