ΑρχικήinetΓαλλία στο Facebook: σταματήστε να παρακολουθείτε μη χρήστες

Γαλλία στο Facebook: σταματήστε να παρακολουθείτε μη χρήστες

Reuters: Η γαλλική αρχή προστασίας δεδομένων, έδωσε τη Δευτέρα στο Facebook τρεις μήνες διορία για να σταματήσει την παρακολούθηση των web δραστηριοτήτων των μη χρηστών του χωρίς τη συγκατάθεσή τους και διέταξε το κοινωνικό δίκτυο για να σταματήσει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.spy Facebook

Η γαλλική εντολή είναι η πρώτη σημαντική δράση που απαιτεί να ληφθούν μέτρα κατά της μεταφοράς προσωπικών δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το διατλαντικό σύμφωνο Safe Harbour που επέτρεπε την μεταφορά δεδομένων από την Ευρώπη στην Αμερική, κρίθηκε παράνομο πέρυσι εν μέσω ανησυχιών για τις μαζικές υποκλοπές που πραγματοποιεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τότε οι Ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων, δήλωσαν ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιούν μεταφορά δεδομένων είχαν τρεις μήνες για να δημιουργήσουν νόμιμες εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά και την αποθήκευση δεδομένων.

Η προθεσμία αυτή έληξε την περασμένη εβδομάδα κάτι που σημαίνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν νομικά μέτρα κατά των εταιρειών που εξακολουθούν να κάνουν χρήση της συμφωνίας Safe Harbour για τη μεταφορά δεδομένων.

Η ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας ανέφερε ότι το Facebook εντόπιζε ακόμα και τους μη χρήστες μέσω ενός cookie που τοποθετηθεί στο πρόγραμμα περιήγησής τους όταν επισκέπτονται μια σελίδα στο Facebook κάτι που δεν συμμορφώνεται με τη γαλλική νομοθεσία για τη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Εάν το Facebook δεν συμμορφωθεί εντός της προθεσμίας των τριών μηνών θα του επιβληθεί πρόστιμο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS