ΑρχικήinetH Google ετοιμάζει συσκευή VR που θα τρέχει με Android VR

H Google ετοιμάζει συσκευή VR που θα τρέχει με Android VR

Η Google φέρεται να σχεδιάζει μια νέα συσκευή VR (εικονικής πραγματικότητας) που θα ανταγωνιστεί το Oculus του Facebook και Gear VR της Samsung, αναφέρει ο Tim Bradshaw των Financial Times.vr google

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Gοogle για μια συσκευή VR, αν και Bradshaw αναφέρει ότι θα είναι πολύ διαφορετική από την πρώτη που έφτιαξε από χαρτόνι. Η νέα συσκευή της Goοgle θα είναι φτιαγμένη από πλαστικό και θα τρέχει με ένα νέο λογισμικό Android.

Η Google θα κυκλοφορήσει τη συσκευή μαζί με τη νέα τεχνολογία που θα φέρει το νέο Android VR κάποια στιγμή μέσα στο 2016. Ο Bradshaw αναφέρει ότι η συσκευή θα χρησιμοποιεί τα smartphone που κυκλοφορούν ήδη. Το κινητό θα τοποθετείται σε μια υποδοχή που θα φέρει η πλαστική συσκευή.

Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στις συσκευές εικονικής πραγματικότητας από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Gοogle έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια συσκευές από χαρτόνι που χρησιμοποιεί αισθητήρες και ένα smartphone για να παρέχει μια εισαγωγική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Οι αναλυτές του κλάδου συμφωνούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα ο αναλυτής της Goldman Sachs, Heather Bellini ανέφερε ότι η αγορά της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας θα μπορούσε να γίνει μια βιομηχανία 80 δισεκατομμυρίων από το 2025. Έτσι πολλά από τα μεγάλα ονόματα τεχνολογίας προσπαθούν να είναι έτοιμες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS