ΑρχικήinetSolitaire: o δημιουργός του δεν πληρώθηκε ούτε ένα cent

Solitaire: o δημιουργός του δεν πληρώθηκε ούτε ένα cent

Το Solitaire είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο παιχνίδι των Windows και η Microsoft δύσκολα θα δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο που να είναι εξίσου εθιστικό όπως το δημοφιλές παιχνίδι καρτών.

Microsoft Solitaire

Αλλά όσο αφορά το Solitaire ή Πασιέντζα, αν προτιμάτε, λίγοι άνθρωποι πραγματικά γνωρίζουν πώς δημιουργήθηκε ο τίτλος και το πώς κατέληξε να γίνει το κορυφαίο παιχνίδι των Windows μέχρι σήμερα.

Το δημιούργησε ο Wes Cherry όταν έκανε την καλοκαιρινή του πρακτική εξάσκηση στη Microsoft το 1988, πριν αυτό περιληφθεί τελικά στα Windows 3.0.

Αλλά διαβάστε την ιστορία του παιχνιδιού και του κατασκευαστή του που σήμερα ασκεί το επάγγελμά του παραγωγού μηλίτη (αλκοολούχο ποτό από μήλα).

Ένα άρθρο στο reddit αποκαλύπτει ότι ο δημιουργός της πασιέντζας ποτέ δεν κέρδισε ούτε ένα cent από το παιχνίδι και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του παραγωγού μηλίτη έχοντας φτιάξει την εταιρεία Dragons Head Cider που παράγει αλκοολούχα προϊόντα από μήλα.

cherrywes

“Το έγραψα για τα Windows 2.1 στο ελεύθερο χρόνο μου, ενώ έκανα πρακτική εξάσκηση στη Microsoft κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1988. Είχα παίξει ένα παρόμοιο παιχνίδι πασιέντζα στο Mac αντί να μελετάω για τις τελικές εξετάσεις του κολεγίου και ήθελα μια έκδοση για μένα για τα Windows. Εκείνη την εποχή υπήρχε μια “εσωτερική εταιρεία μέσα στην εταιρεία” που ονομαζόταν Bogus software. Ήταν ουσιαστικά ένας server όπου ένα μάτσο παιδιά διασκεδάζανε κάνοντας hacking στα Windows για να μάθουν για τα API” εξήγησε ο Wes Cherry.

“Ένας υπεύθυνος του προγράμματος για την ομάδα των Windows το είδε και αποφάσισε να το συμπεριλάβει στα Windows 3.0. Κατέστη σαφές ότι δεν θα με πληρώσει, παρά μόνο θα μου δώσει ένα υπολογιστή IBM XT για να διορθώσω ορισμένα σφάλματα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ήμουν απολύτως εντάξει με την συμφωνία αυτή, όπως είμαι και μέχρι σήμερα”.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι απέγινε περαιτέρω, ο Wes Cherry συνέχισε τελικά να εργάζεται για την Microsoft, στην ομάδα του Excel, αλλά εν τω μεταξύ, δημιούργησε και ένα δεύτερο παιχνίδι που ονομάζεται Pipe Dream. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν λιγότερο δημοφιλές από ό,τι το Solitaire, κέρδισε κάποια χρήματα από αυτό, με τη μορφή μετοχών της Microsoft, τις οποίες αποφάσισε να πουλήσει αργότερα για μερικές χιλιάδες δολάρια.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS