ΑρχικήinetΓιατί η Microsoft θέλει να σας πάει στο Windows 10

Γιατί η Microsoft θέλει να σας πάει στο Windows 10

Η επιθετική πολιτική διάθεσης των Windows 10 από την Microsoft είναι γνωστή. Από αυτή την ιστοσελίδα έχουμε αναφέρει πολλά από τα “βρώμικα κόλπα” της εταιρείας που προσπαθεί να εγκαταστήσει το νέο λειτουργικό σύστημα σε όσους περισσότερους υπολογιστές μπορεί…windows 10 spy

Έτσι αν τρέχετε Windows 7 ή Windows 8, ή 8.1 και θέλετε να αναβαθμίσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές τρίτων για να αποκλείσετε τα συνεχή nags που σας πιέζουν να βάλετε τα Windows 10, ένα λειτουργικό σύστημα που δεν προσφέρει πρωτοποριακές ή σημαντικές βελτιώσεις.

Στην πραγματικότητα το νέο λειτουργικό μειώνει τον έλεγχό σας σε πολλές ρυθμίσεις, εξαλείφει χαρακτηριστικά παραμετροποίησης, και από την άλλη ενισχύει  τα χαρακτηριστικά τηλεμετρίας.

Η Microsoft από την άλλη πλευρά δεν θεωρεί ότι οι μέθοδοί της δεν είναι βρώμικοι. Με μια επίσημη δήλωση που έγινε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου επεισοδίου του Windows Weekly (podcast, με ομιλητές τον Paul Thurrot και τη Mary Jo Foley), ο Chris Capossela της Microsoft, (επικεφαλής του εμπορικού τμήματος των Windows), δήλωσε ότι η Microsoft δεν βλέπει τίποτα λάθος με την τρέχουσα προώθηση των Windows 10. Ο κ. Capossela δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να αποφύγει τις πολλές εκδόσεις στο τμήμα των Windows, μετακινώντας τον καθένα στο νέο λειτουργικό Windows 10, το συντομότερο δυνατόν.

Τα Windows 10 έρχονται σαν “Windows as a Service” και η Microsoft ενδιαφέρεται για τη άμεση μετάβαση κάθε χρήστη στο νέο λειτουργικό, που διαθέτει κατάστημα με δωρεάν εφαρμογές ή εφαρμογές επί πληρωμή, και μια συνολική μείωση στον έλεγχο του υπολογιστή σας.

Ο Caposella δήλωσε:

Κοιτάξτε, κάναμε τα Windows 10 δωρεάν για όποιον έχει τα Windows 7 ή 8. Μπορείτε να το αποκαλέσετε freemium, αν θέλετε, αλλά ήταν μια απόφαση, που δεν πήραμε με ελαφρά τη καρδία.

Για εμάς, είναι απίστευτα σημαντικό να προσπαθήσουμε να την παύση του κατακερματισμού της εγκατάστασης των Windows, και έτσι πιστεύουμε ότι κάθε μηχανή που είναι ικανή να τρέξει με Windows 10, θα πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για πείσουμε τους ανθρώπους να μετακινηθούν στα Windows 10.

Πάντα θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα επιλογής, και προσπαθούμε να βρούμε τα σωστά UI, που πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Το μόνο πρόβλημα με τους ισχυρισμούς του κ. Caposella είναι ότι, πρώτον, τα Windows 7 δεν είναι λιγότερο ασφαλή από τα Windows 10 και δεύτερον, ότι οι παλαιές εκδόσεις των WIndows σημαίνουν μόνο λιγότερα έσοδα για τη Microsoft από ad-υποστηριζόμενα κατάστημα εφαρμογών.

Αν είστε σε Windows 7 και να μπορείτε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές με την ποιότητα που έχουν οι εφαρμογές της επιφάνειας εργασίας (έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες και απόδοση χωρίς προβλήματα), αυτό δεν έχει καμία σημασία για τη Microsoft.

Με λίγα λόγια, θέλουν να αντικαταστήσουν την εμπειρία των Windows 7 με μια που δεν είναι τόσο καλή και αποζητούν το κέρδος με ένα μοντέλο App Store με διαφημίσεις και εφαρμογές επί πληρωμή. Συν τα έσοδα από το Bing και το Cortana.

Έτσι έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το τι θέλει να σας πλασάρει-εξαναγκάσει η Microsoft.

Θα πρέπει να περιμένετε περισσότερα κόλπα που θα προσπαθούν να σας πείσουν να εγκαταστήσετε τα Windows 10. Μπορεί (έχουν γίνει ήδη αναφορές) να έρθουν σαν “προτεινόμενες ενημερώσεις”, ή με ένα παράθυρο διαλόγου το οποίο δεν κουμπί για να αρνηθείτε την αναβάθμιση.

Η εταιρεία διαθέτει άπειρα τεχνάσματα για να σας αναγκάσει τελικά να εγκαταστήσετε ένα κλωνοποιημένο σύστημα της Apple. Το μοντέλο αυτό λειτούργησε πολύ καλά για την Apple, και φαίνεται ότι η Microsoft προσπαθεί να το υιοθετήσει.

Προσωπικά, σταμάτησα να χρησιμοποιώ τα Windows. Πήρα αυτή την απόφαση, για πολλούς και διάφορους λόγους. Κύριος λόγος είναι η αυξημένη τάση της εταιρείας να συλλέγει προσωπικά δεδομένα, αλλά και γιατί η εταιρεία σταμάτησε να εκδίδει changelogs των ενημερώσεων. Χρησιμοποιώ Linux σαν κύριο λειτουργικό μου σύστημα και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS